Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

A véres háború folytatására biztatta az ukránokat a német kancellár

A háborús pszichózisban égő Olaf Scholz történelminek nevezte a Kijevvel megkötött újabb megállapodást. A kancellár szerint bátorítani kell az ukránokat, hogy megtegyék, amit függetlenségük és szuverenitásuk megvédéséhez kell.

2024. 06. 14. 8:24
BIDEN, Joe; VON DER LEYEN, Ursula; SUNAK, Rishi; MICHEL, Charles; SCHOLZ, Olaf; TRUDEAU, Justin; KISIDA, Fumio; MELONI, Giorgia; MACRON, Emmanuel
Fasano, 2024. június 13. Csoportkép a résztvevõkrõl a világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítõ csoport, a G7 háromnapos csúcstalálkozója kezdetén a dél-olaszországi Fasanóban 2024. június 13-án. B-j: Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, Olaf Scholz német kancellár, Justin Trudeau kanadai miniszterelnök, Emmanuel Macron francia elnök, Giorgia Meloni olasz miniszterelnök, Joe Biden amerikai elnök, Kisida Fumio japán miniszterelnök, Rishi Sunak brit miniszterelnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke. MTI/AP/Alex Brandon Fotó: Alex Brandon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olaf Scholz német kancellár csütörtökön kijelentette, hogy a G7-ek megállapodása, hogy ötvenmilliárd dolláros kölcsönt adnak Ukrajnának a befagyasztott orosz pénzeszközök kamataiból, azt mutatják, hogy a gazdag ipari országok továbbra is elkötelezettek Kijev mellett. A támogatásuk megmaradt több mint két évvel az orosz invázió kezdete után is.

BIDEN, Joe; SCHOLZ, Olaf; TRUDEAU, Justin; MELONI, Giorgia
Giorgia Meloni olasz miniszterelnök, Olaf Scholz német kancellár, Joe Biden amerikai elnök és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök (b-j) a világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítő csoport, a G7 háromnapos csúcstalálkozóján a dél-olaszországi Fasanóban 2024. június 13-án (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari)

Scholz a G7-ek éves csúcstalálkozóján újságíróknak nyilatkozva azt mondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök tévedésben volt amikor arra számított, hogy Ukrajna nemzetközi támogatása idővel csökkenni fog.

Ez egy nagyon egyértelmű elkötelezettség, amelynek bátorítania kell az ukránokat, hogy megtegyék, amit függetlenségük és szuverenitásuk megvédéséhez kell

 – mondta Scholz.
A kancellár kijelentette, ez egyértelmű jelzés az orosz elnöknek is, hogy Ukrajna támogatása folytatódik. A német vezető történelmi lépésnek nevezte az Ukrajnával kötött 50 milliárd dolláros megállapodást.

Borítókép: Csoportkép a résztvevőkről a világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítő csoport, a G7 háromnapos csúcstalálkozója kezdetén a dél-olaszországi Fasanóban 2024. június 13-án. B-j: Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, Olaf Scholz német kancellár, Justin Trudeau kanadai miniszterelnök, Emmanuel Macron francia elnök, Giorgia Meloni olasz miniszterelnök, Joe Biden amerikai elnök, Kisida Fumio japán miniszterelnök, Rishi Sunak brit miniszterelnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (Fotó: MTI/AP/Alex Brandon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.