Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Ez okoz újabb közegészségügyi vészhelyzetet az Egyesült Államokban

Közegészségügyi válsághelyzetet hirdetett az Egyesült Államok tisztifőorvosa a fegyveres erőszak terjedése miatt kedden.

Forrás: MTI2024. 06. 26. 7:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vivek Murthy hivatalos figyelmeztetést tett közzé, amiben arra hívja fel a figyelmet, hogy a lőfegyverekkel elkövetett emberölések száma az elmúlt évtizedben, míg a lőfegyverrel végrehajtott öngyilkosságoké az elmúlt két évtizedben folyamatosan növekszik.

A közlemény szerint 2022-ben az összes lőfegyver által okozott haláleset 56 százaléka öngyilkosságból adódott, 40 százalék emberölés következménye, a többi esetben szándékolatlan incidens állt a háttérben.

A tisztifőorvos arra is rámutatott, hogy a statisztikák alapján mára a lőfegyverekhez köthető végzetes esetek vezető halálokká váltak mind a gyerekek, mind a felnőttek körében.

Vivek Murthy a fegyverek okozta halálesetek visszaszorítása érdekében az automata fegyverek betiltását sürgeti, és egyéb jogszabályok elfogadását is szükségesnek látja. 

A helyzet súlyosságára az is felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt hétvégén az Egyesült Államokban ismét több helyen volt lövöldözés, amelyekben több tucat ember szenvedett halálos vagy súlyos sebesülést.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.