Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Húsevő baktérium szedi százával áldozatait

Feltűnően gyorsan terjed Japánban a húsevő baktérium által okozott megbetegedés, az év első felében feljegyzett esetek száma máris meghaladta a tavalyi rekordot – közölte a japán járványügyi intézet kedden.

Forrás: MTI2024. 06. 11. 11:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az országban idén már 977 húsevőbaktérium-fertőzést regisztráltak, a legtöbbet – 145-öt – Tokió prefektúrában. A megbetegedést a Streptococcus pyogenes baktérium okozza. A hatóságok közlése szerint egyre több olyan fertőzést észlelnek, amelyet a baktériumtörzs még könnyebben és gyorsabban terjedő változata okoz, különösen a Tokiót is magában foglaló Kantó régióban.

Tavaly egész évben 941 esetet jegyeztek fel, ami az eddigi rekord volt. A húsevő baktérium az esetek túlnyomó többségében valamilyen Streptococcus törzs.

Azért különösen veszélyes, mert a fertőzött szervezetben nagyon gyorsan, órák alatt elpusztítja a kötőszövetet, a lágyrészeket és a zsírszövetet. Kikucsi Ken, a tokiói orvostudományi egyetem professzora elmondta, hogy a baktérium sok esetben egy lábon lévő kisebb sérülésen keresztül fertőzi meg a szervezetet, és idősebb betegek esetén akár 48 órán belül halált is okozhat.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay, jarmoluk)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.