Az országban idén már 977 húsevőbaktérium-fertőzést regisztráltak, a legtöbbet – 145-öt – Tokió prefektúrában. A megbetegedést a Streptococcus pyogenes baktérium okozza. A hatóságok közlése szerint egyre több olyan fertőzést észlelnek, amelyet a baktériumtörzs még könnyebben és gyorsabban terjedő változata okoz, különösen a Tokiót is magában foglaló Kantó régióban.
Tavaly egész évben 941 esetet jegyeztek fel, ami az eddigi rekord volt. A húsevő baktérium az esetek túlnyomó többségében valamilyen Streptococcus törzs.
Azért különösen veszélyes, mert a fertőzött szervezetben nagyon gyorsan, órák alatt elpusztítja a kötőszövetet, a lágyrészeket és a zsírszövetet. Kikucsi Ken, a tokiói orvostudományi egyetem professzora elmondta, hogy a baktérium sok esetben egy lábon lévő kisebb sérülésen keresztül fertőzi meg a szervezetet, és idősebb betegek esetén akár 48 órán belül halált is okozhat.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay, jarmoluk)