Itt vannak az új felmérések az amerikai elnökválasztásról

Donald Trump kétszámjegyűre növelte az előnyét.

2024. 06. 23. 21:49
Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump volt elnök kényelmes előnyben van Joe Biden elnökkel szemben a novemberi választás előtt – derült ki a Rasmussen Reports felméréséből, amely szerint Trump tíz százalékpontos előnnyel vezet Biden előtt. Trump 46 százalékos támogatottságot élvez, őt követi 36 százalékkal Biden, kilenc százalékkal Robert F. Kennedy Jr. független jelölt, két százalékkal Cornel West független jelölt és egy százalékkal Jill Stein zöldpárti jelölt.

Emlékezetes, egy májusi felmérés szerint már a demokraták többsége is elküldené Bident. A Rasmussen egy nagyon egyszerű kérdést tett fel:

Jóváhagyná vagy elutasítaná, hogy a demokraták találjanak egy másik jelöltet Joe Biden helyére a novemberi választások előtt?

A megkérdezett demokraták 54 százaléka mondta azt, hogy egy másik jelöltnek jobban örülnének. Ez a felmérés egybeesik egy másik Rasmussen Reports-felméréssel is, amely szerint a választók 57 százaléka szerint Biden szellemi hanyatlása valós probléma.

Borítókép: Donald Trump toronymagasan vezet Joe Biden elnökkel szemben (Fotó: AFP/TIMOTHY A. CLARY, ANDREW CABALLERO-REYNOLDS)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.