Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Máris az F–16-osok elvesztéséről beszélnek az ukránok, pedig még meg sem kapták azokat

A harci gépeket folyamatosan mozgatni fogják, hogy ne egy helyben álljanak, máskülönben nagyon-nagyon nehéz lesz megtartani azokat.

Forrás: zn.ua2024. 06. 08. 9:15
Ukrainian President Volodymyr Zelensky visits Belgium
2024. május 28-án. Zelenszkij azért látogat Belgiumba, hogy a nyugati szövetségesekkel kötött biztonsági megállapodások sorában a legújabbat írja alá. Belgium vállalta, hogy 2028-ig 30 F-16-os vadászgépet szállít Kijevnek az orosz invázió elleni küzdelemhez. (Simon Wohlfahrt / AFP ) Fotó: Simon Wohlfahrt / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A repülőgépeket nem lehet egy helyen tartani – hangsúlyozta a szakértő. Az oroszok különböző módszereket fognak alkalmazni a nyugati F–16-osok megtalálására és megsemmisítésére, amikor azok Ukrajnába jutnak – mondta el az Ukrán Biztonsági és Együttműködési Központ igazgatója, Dmitro Zmajlo, aki az Ukrán Rádiónak nyilatkozott.

Véleménye szerint a légierő parancsnoksága ugyanazt a taktikát és stratégiát fogja alkalmazni a repülőgépek védelmére, amely az orosz teljes körű invázió kezdete óta érvényben van. Az inváziót megelőzően az összes légi közlekedési eszközt előkészítették, és az Ukrajna területére mért tömeges csapások pillanatában többnyire a levegőben voltak.

Zmajlo hozzátette, hogy az oroszok egy sor hírszerzési tevékenységet alkalmaznak, beleértve az műholdfelvételeket és a szabotőrök munkáját is.

Úgy vélem, hogy az F–16-osokat folyamatosan mozgatni fogják, hogy ne egy helyben álljanak. Máskülönben nagyon-nagyon nehéz lesz megtartani a repülőgépeket

– összegezte.

Májusban Volodimir Zelenszkij elnök azt mondta, hogy az első F–16-os vadászgépek már az idén szolgálatba állnak az ukrán fegyveres erőknél. Elmondása szerint azonban a kisszámú szállítás miatt nem fognak kulcsszerepet játszani.

Borítókép: 2024. május 28. Zelenszkij azért látogat Belgiumba, hogy a nyugati szövetségesekkel kötött biztonsági megállapodások sorában a legújabbat írja alá. Belgium vállalta, hogy 2028-ig 30 F–16-os vadászgépet szállít Kijevnek az orosz invázió elleni küzdelemhez (Fotó: Simon Wohlfahrt/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.