Nigel Farage készen áll a visszatérésre

A brexit atyja beolvasztaná a saját pártjába a jelenleg kormányzó Konzervatív Pártot.

Forrás: V4NA2024. 06. 14. 19:00
Nigel Farage felszólalásakor jelentek meg a rendőrök a brüsszeli polgármester parancsára (Fotó: AFP/JAMES ARTHUR GEKIERE)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Reform UK vezetője, Nigel Farage, akinek pártja a jelek szerint megelőzheti a kormányzó Konzervatív Pártot mint a brit jobboldal legnagyobb pártját, azt mondta, még azt is fontolóra venné, hogy átvegye a konzervatívok feletti vezetést, és beolvasztja őket a pártjába – hívja fel rá a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség. Farage kitekintett a júliusi parlamenti választások várható következményeire. A jelenlegi közvélemény-kutatások szerint az ellenzéki baloldali Munkáspárt elsöprő győzelemre és a kormány irányításának átvételére esélyes.

Ahogy Farage az elmúlt héten többször is elmondta, 

a kérdés most nem az, hogy ki fogja megalakítani a következő brit kormányt, hanem az, hogy kinek lesz az a fontos feladata, hogy ellenzékbe kerüljön, és ki fogja kihívni a Munkáspártot a következő választásokon, 2029-ben vagy azelőtt. Nagy-Britannia örökölt kétpártrendszerének normális idején ez a jelenleg hatalmon lévő konzervatívok lennének, de ők annyira felháborították saját szavazóikat, hogy egyre inkább az az érzés alakul ki, hogy a párt megérdemli, hogy nulla mandátumot szerezzen és végleg eltűnjön.

Farage leszögezte, hogy képes lenne vezetni a jobbközépet ebben az Egyesült Királyságban, egy olyan jobbközépet, amely kiáll a kisvállalkozásokért, egy olyan jobbközépet, amely hisz a határban, egy olyan jobbközépet, amely nem fél kiállni a brit emberekért.

Borítókép: Nigel Farage 

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.