Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Nőnek öltözött férfiak olvastak mesét a madridi gyerekeknek

Az önkormányzat nem engedett be újságírókat az LMBTQ-rendezvényre.

2024. 06. 21. 13:51
Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kitiltotta a médiát egy kisgyermekeknek szánt drag queen rendezvényről az egyik madridi városvezetés. Alcorcón szocialista (PSOE) polgármestere három és tizenegy év közötti gyerekeknek szervezte meg az eseményt, amelyen négy drag queen, vagyis nőnek öltözött és kisminkelt férfi, könyvet olvasott fel nekik azzal a céllal, hogy népszerűsítsék az olvasást és a sokszínűséget. Az egyik közösségi oldalon közzétett bejegyzésből derült ki ugyanakkor, hogy a városi tanács kitiltotta az újságírókat erről a rendezvényről, így senki nem tudja, hogy egész pontosan mi zajlott le a négy fal között.

A jobboldali Vox szóvivője, Rocío Monasterio a történtek kapcsán úgy fogalmazott:

Ha a nyilvánosság előtt népszerűsítik ezt a rendezvényt, képzeljék el, miket mondhatnak a gyerekeknek akkor, amikor mi, szülők nem vagyunk jelen. Tönkreteszik a gyerekeink ártatlanságát és mindezt Alcorcón szocialista polgármestere közpénzből finanszírozza.

Raquel Rodríguez kulturális ügyekért felelős városi tanácsnok a bírálatokra reagálva arról beszélt, hogy a jövőben még inkább azon fognak dolgozni, hogy Alcorcón Madrid déli részének úgynevezett drag városa legyen. Szerinte ugyanis mára a drag kultúrává nőtte ki magát és a demokráciában a kultúrát előremozdítani, ápolni és védeni szokás, nem pedig ördögként űzni.

Ezenkívül ez a szabadság kultúrája is, amit a spanyol nép óriási küzdelemmel hódított meg

 – tette hozzá Rodriguez.

Borítókép: Nőnek öltözött férfiak Madridban (Fotó: AFP/Pierre-Philippe Marcou)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.