Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Orbán Balázs üzent Pressmannek: „Kutya hazugságnak eb a hitele”

„Ami sok, az sok!” – írta közösségi oldalán a miniszterelnök politikai igazgatója.

2024. 06. 14. 20:32
orbánbalázs, Orbán Balázs (Forrás: Facebook / Orbán Balázs)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Balázs a közösségi oldalán üzent David Pressmannek az Egyesült Államok budapesti nagykövetének. 

Ami sok, az sok!

– írta bejegyzésében a miniszterelnök politikai igazgatója. 

Orbán Balázs arra reagált, hogy – mint írja – „David Pressman amerikai nagykövet azt nyilatkozta, a magyar kormány hazudott, amikor azt állította, a NATO védelmi szövetség helyett támadásra készülő szervezetként viselkedik, és magyar katonákat akar küldeni Ukrajnába”. Orbán Balázs kifejtette: „Pressman minden szégyenérzet nélkül képes ezt állítani azután, hogy hónapokon keresztül próbált nyomást gyakorolni Magyarországra, aktívabb katonai szerepvállalást követelve tőlünk, és a kormány békére való törekvéseit »kapitulációnak« bélyegezte; azután, hogy az amerikai külügyminiszter Ukrajna háborúját nyilvánosság előtt »mindannyiunk harcának« nevezte, kijelentve, Ukrajnának NATO-tagállammá kell válnia; azután, hogy a NATO-főtitkár hetekig arról beszélt, reméli, hogy a szövetségnek sikerül mihamarabb megállapodnia a NATO Ukrajnának felajánlott katonai segítségnyújtásáról.”

Úgy tagadja le mindezeket, hogy közben Magyarország kormányának Budapesten sikerült megállapodnia a NATO-főtitkárral, hogy Magyarország továbbra is a NATO-szövetség része marad, de nem küldünk sem pénzt, sem fegyvert, sem katonát Ukrajnának

– emelte ki Orbán Balázs, és így üzent a nagykövetnek:

Kedves Nagykövet Úr! Tudom, hogy érdeklődik a mi kultúránk iránt, engedje meg, hogy figyelmébe ajánljak egy magyar közmondást: „Kutya hazugságnak eb a hitele.” „Same in English.

Borítókép: Orbán Balázs (Forrás: Facebook/Orbán Balázs)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.