Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Hollandia

Sok svéd fontolgatja a költözést a bűnözés miatt

Svédországban az emberek majdnem 20 százaléka fontolgatja a költözést a bandabűnözés miatt – derült ki egy, a Fastighetsbyran ingatlanos cég megbízásából készült felmérésből.

2024. 06. 30. 21:01
BPM_2020070801 Eladó Kiadó Lakások Airbnb. 20200708 Budapest Foto Bach Mát
Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felmérés szerint a 18–84 év közötti svédek számára a biztonság a legfontosabb szempont a lakókörnyezet kiválasztásakor. A második helyen a szép természet és a zöldterületek közelsége áll.

A Sifo közvélemény-kutató cég felmérése arra is rámutatott, hogy 

a svédek 19 százaléka, azaz másfél millió felnőtt fontolgatja a költözést a megnövekedett erőszak és bandabűnözés miatt, és a svédek kilenc százaléka mondta azt, hogy aggódik amiatt, hogy ő vagy valaki a családjából erőszaknak lesz kitéve, és már döntött a költözés mellett 

írja a Samnytt svéd hírportál. A Fastighetsbyran arról is beszámolt, hogy ingatlanügynökeik azt tapasztalják, hogy az erőszak és a bandák által elkövetett bűncselekmények valóban jelentősen befolyásolják az egyes lakónegyedek megítélését.

Egyes veszélyeztetett területek kevésbé vonzóvá válnak, míg más, biztonságosnak tartott helyek egyre érdekesebbé válnak. Sajnos ez a lakáspiacra és a migrációs áramlatokra gyakorolt hatás tovább súlyosbítja a szegregációt és az alapproblémát

– mondta Johan Engström, a Fastighetsbyran vezérigazgatója.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Bach Máté)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.