Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Teljes lakóházat is elsodort egy megáradó folyó Minnesota államban

Egy teljes házat is magával ragadott az árvíz szerdán, miután összeomlott egy gát a Minnesota állambeli Mankato település közelében.

Forrás: MTI2024. 06. 27. 7:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyi hatóságok szerdai közlése szerint a megáradt Blue Earth folyó, amely hétfőn szakította át a gátat, egyre nagyobb területen alámosta a partot, és így elvitte az épületet, amelynek lakóit korábban evakuálták.

Az Egyesült Államok középső részének több államában küzdenek az árvízzel, így Minnesota mellett Iowa, Dél-Dakota, és Nebraska államban is. 

Az árvízvédelmi hatóságok számos folyón léptettek életbe készültséget a területen. Dél-Dakota és Iowa államban a vízszintek rekordokat döntöttek meg több helyütt, a Big Sioux folyó Sioux City-ban a korábbi rekordnál mintegy másfél méterrel magasabban tetőzött még hétfőn.

Gátszakadás miatt Iowa államban is el kellett rendelni a lakók egy részének kitelepítését, miközben kedden viharok is sújtották a térséget, Nebraska és Iowa államban több helyütt alakult ki tornádó, valamint jégeső.

Volt, aki az áradások következtében halt meg, amikor autóval árvízzel elöntött területre hajtott, összesen több száz embert kellett kimenekíteni az elmúlt napokban, és a víz számos lakóházat öntött el.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.