Terrorkészültség Csehországban

A cseh rendőrség egyik napról a másikra azonnali hatállyal szigorította a biztonsági intézkedéseket. A riasztás nyilvános helyekre, bevásárlóközpontokra, közlekedési eszközökre és vasútállomásokra vonatkozik. A meghozott intézkedések állítólag összefüggenek egy esetleges terrortámadás gyanújával.

Forrás: wPolityce.pl.2024. 06. 09. 8:30
Rendőrjárőr a prágai vár előtti Hradzsin téren
Rendőrjárőr a prágai vár előtti Hradzsin téren Fotó: Dominika Zarzycka / NurPhoto / NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vit Rakuszan belügyminiszter nem részletezte a fenyegetés természetét. Beszámolt arról, hogy a gyanúsítottat külföldön vették őrizetbe – írta meg a  WPolityce.pl az IDNES.cz-re hivatkozva.

A fenyegetés egy esetleges infrastruktúra elleni támadással függ össze, a rendőrséget terrorkészültségbe helyezték 24 órás szolgálati időre. Azt mondták nekik, hogy figyeljenek minden gyanús személyre, különösen a busz- és vasútállomások közelében.

Rakuszan az X hálózaton arról számolt be, hogy nincs fokozott kockázat a lakosok számára. Bejelentette, hogy hétfőn sajtótájékoztatón ad bővebb tájékoztatást.

Borítókép: Rendőrjárőr a prágai vár előtti Hradzsin téren (Fotó: Dominika Zarzycka/NurPhoto/NurPhoto via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.