Vezető nélküli villamosokat vezetnek be a második félévtől + videó

Az év második felében elindítják az első vezető nélküli villamosokat. Jelenleg a villamosokat járműtelepen teszteli járművezető nélkül. Eleinte az úton való közlekedést egy vezető fogja felügyelni. Jelenleg a villamos képes felismerni az állatokat, az embereket és az autókat. Ezekről a tervekről az orosz főváros, Moszkva a főváros közlekedési főpolgármester-helyettese beszélt újságíróknak.

2024. 06. 16. 12:10
Pilóta nélküli villamos.
Pilóta nélküli villamos. Forrás: mos.ru
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus megjegyezte, hogy a tervek szerint a jövőben az összes villamost át kívánják állítani vezető nélküli irányításra – jelentette a Mskagency.ru.

„A következő célunk az, hogy a vonatokat vezető nélküli üzembe helyezzük. Ez egy 2030 utáni távlati terv. A villamosok esetében ez lehetséges” – magyarázta Liksutov.

Borítókép: Vezető nélküli villamos (Forrás: Mos.ru)

 

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.