Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Zöld utat kapott Ursula von der Leyen, António Costa és Kaja Kallas

Az európai vezetők megállapodtak az Európai Bizottság és az Európai Tanács elnökének, valamint az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének személyéről.

Forrás: Politico2024. 06. 27. 23:43
VON DER LEYEN, Ursula
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a bizottság ülésére érkezik Brüsszelben 2024. június 26-án. Fotó: Olivier Hoslet Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszületett a döntés csütörtök éjszaka, az uniós csúcstalálkozó első napján: Ursula von der Leyen marad az Európai Bizottság elnöke, az Európai Tanács élére António Costa volt portugál miniszterelnök került, Josep Borrell után pedig Kaja Kallas észt miniszterelnök lett az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője. Ursula von der Leyennek ez lesz a második mandátuma. 

Ahhoz azonban, hogy az Európai Bizottság elnöki székét újra megkapja a német politikus, azt az Európai Parlamentnek is jóvá kell hagynia, melyre előrejelzések szerint leghamarabb július 18-án kerülhet sor.

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a bizottság ülésére érkezik Brüsszelben 2024. június 26-án (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.