A brit uralkodó is írt Donald Trumpnak

Üzenetet írt III. Károly brit uralkodó Donald Trump volt amerikai elnöknek a szombaton ellene elkövetett merénylet után – közölte a Buckingham-palota. Az üzenet szövegét nem hozták nyilvánosságra.

2024. 07. 15. 13:36
KAMILLA királyné; III. KÁROLY
Ver-sur-Mer, 2024. június 6. III. Károly brit király és felesége, Kamilla királyné érkezik az egykori brit mûveleti partszakaszon, a Gold partraszállási övezetben tartandó megemlékezésre az északnyugat-franciaországi Ver-sur-Mer településnél 2024. június 6-án, a normandiai partraszállás 80. évfordulóján. A szövetséges csapatok a partraszállási hadmûvelet D-napként is ismert kezdõnapján, 1944. június 6-án léptek francia földre a német haderõ által megszállt Normandiában. MTI/EPA/AFP pool/Ludovic Marin
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Habár a washingtoni brit nagykövetségen keresztül továbbított üzenet szövegét nem hozták nyilvánosságra, a sajtó szerint az összhangban van az új brit kormányfő, Keir Starmer szavaival, aki az X közösségimédia-platformon fejezte ki megdöbbenését a pennsylvaniai kampányeseményen történt lövöldözéssel kapcsolatban.

III. Károly brit király és felesége, Kamilla királyné
III. Károly brit király és felesége, Kamilla királyné (Fotó: MTI/AP/Kin Cheung)

A politikai erőszaknak nincs helye társadalmunkban, és gondolataim a támadás áldozataival vannak

– fogalmazott Starmer.

A brit uralkodó és miniszterelnöke mellett a világ minden tájáról számos állami és politikai vezető adott hangot megdöbbenésének az eset kapcsán – mutatott rá az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió.

Imádkozunk Trump elnök úrért

– írta közösségi oldalán Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szintén a közösségi médiában vont párhuzamot a Trump elleni merénylet és Robert Fico szlovák kormányfő alig két hónappal korábbi lelövése között.

Micsoda véletleneket produkál az élet! Mostanában pont azokra a vezetőkre lőnek rá, akik ellenzik a háborút

– fogalmazott a frakcióvezető.

Attól függetlenül akarják megölni őket, hogy épp kormányoznak-e vagy sem. Ficót kormányfőként, Trumpot ellenzékiként érte a lövés. Attól függetlenül akarják megölni őket, hogy bal- vagy jobboldaliak-e. Fico bal-, Trump jobboldali

– tette hozzá Kocsis Máté.
Borítókép: III. Károly brit király és felesége, Kamilla királyné (Fotó: MTI/EPA/AFP pool/Ludovic Marin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.