A német kormány nem toloncolja ki a gyilkos migránsokat

A marokkóiak és tunéziaiak ma már minden hatodik nap gyilkosságot követnek el Németországban. A bűnözési arányuk más területeken is robbanásszerűen emelkedik.

Forrás: V4NA2024. 07. 26. 21:01
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Drámaian megnőtt a marokkóiak és tunéziaiak által Németországban elkövetett bűncselekmények száma – írja a Junge Freiheit német lap. A 2019-es korona előtti évhez képest 110, illetve 67 százalékkal nőtt a gyilkosságok és az emberölések száma – megosztva a két nemzetiség között. Tavaly Németországban minden hatodik napon egy ember esett áldozatul az említett észak-afrikai országok állampolgárai által elkövetett emberölésnek. Ez derül ki a szövetségi bűnügyi hivatal statisztikájából, amelyről a Bild című lap számolt be, és amelyet a V4NA nemzetközi hírügynökség szemlézett.

A helyzet még rosszabb a szexuális bűncselekmények, például a nemi erőszak esetében. A tunéziaiak esetében 2019 és 2023 között 165 százalékkal, a marokkóiak esetében pedig 65 százalékkal nőtt ez a szám. Összesen 612 bűncselekménnyel vádolják ezeket a migránsokat. A be nem jelentett bűncselekmények száma valószínűleg sokkal magasabb.

A marokkóiak és a tunéziaiak egyre több testi sértésért és rablásért is felelősek. Tavaly összesen 6746 ilyen bűncselekményt követtek el, azaz naponta majdnem 19-et. Az észak-afrikaiak is egyre gyakrabban támadnak rendőrökre. Az itt elkövetett bűncselekmények száma 2019-hez képest több mint kétszeresére nőtt. Néhány hete egész Németországot megrázta azt az eset, amikor egy agresszív afgán férfi halálra késelt egy intézkedő fiatal rendőrt.

Az észak-afrikaiak által elkövetett bűncselekmények gyors növekedése a bűnözés minden területén megfigyelhető. Ennek ellenére nagyon nehéz őket kitoloncolni, mert a szövetségi kormánykoalíció zöldpártja blokkolja ezeket a törekvéseket. A Zöldek párt ugyanis évek óta megakadályozza, hogy a Maghreb-államokat biztonságos származási országgá nyilvánítsák. Ez azt jelenti, hogy minden onnan érkező bevándorló Németországban maradhat, ha valaha is menedékjogot kért.

Borítókép: Minden napra jut egy rendőri helyszínelés a bűncselekmények száma miatt Németországban (Fotó: AFP/DPA/Bodo Marks)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.