Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Az erős hadsereg a béke garanciája, mondja a szerb miniszterelnök

Milos Vucsevics szerint a szomszédos országban folytatódik a hadsereg modernizálása. Saját gyártású drónokkal látják el a katonaságukat.

2024. 07. 05. 7:50
Milos Vucsevics szerb miniszterelnök válaszol az AFP újságíróinak kérdéseire egy 2024. június 25-i belgrádi interjú során. (Fotó: Andrej ISAKOVIC / AFPAndrej ISAKOVIC / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Milos Vucsevics, Szerbia miniszterelnöke Alekszandar Vucsics szerb elnökkel együtt vett részt egy katonai gyakorlaton. Az esemény kapcsán a kormányfő úgy értékelte, hogy az erős hadsereg a béke biztosítéka Szerbia számára.

Milos Vucsevics szerb miniszterelnök a nagy szerb nemzetgyűlésért tartott szertartáson a belgrádi Szent Száva-székesegyházban 2024. június 8-án. (Fotó: MTI/AP/Darko Vojinovic)
Milos Vucsevics szerb miniszterelnök a nagy szerb nemzetgyűlésért tartott szertartáson a belgrádi Szent Száva-székesegyházban 2024. június 8-án. Fotó: MTI/AP/Darko Vojinovics

Gratulálok a szerb fegyveres erők azon tagjainak, akik részt vettek ezen a gyakorlaton, nevezetesen a szárazföldi haderőnek, a légierőnek és a légvédelmi egységeknek, a különleges hadműveleti és elektronikus hadviselési erőknek, valamint a katonai szakértőknek. Büszkeség volt látni a szerb fegyveres erők mintegy 1500 tagját és több mint háromszáz harci eszközt

 – írta Vucsevics az Instagramon.

A miniszterelnök bejelentette azt is, hogy az állam folytatja a beruházásokat a szerb fegyveres erőknél a legmodernebb fegyverekkel és felszerelésekkel. 

Alekszandar Vucsics szerb államfő vesz részt a katonai gyakorlaton. (Forrás: Szerbia elnöke, Dimitrije Goll)
Alekszandar Vucsics szerb államfő is részt vett a katonai gyakorlaton. Fotó: Dimitrije Goll

A gyakorlatot követően Alekszandar Vucsics szerb elnök hangsúlyozta: a tervek szerint 2024 szeptemberéig a szerb katonaságot legalább ezer saját, hazai gyártású drónnal látják el.

 

Borítókép: Milos Vucsevics szerb miniszterelnök válaszol az AFP újságíróinak kérdéseire egy 2024. június 25-i belgrádi interjú során (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.