Az ukrán elnöki tanácsadó szerint szó sincs zsarolásról

Podoljak nem definiálta az orosz Lukoil cégre vonatkozó kőolajszállítási korlátozást.

2024. 07. 26. 18:46
PODOLJAK, MihajloKijev, 2024. július 26.
Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó interjút ad az Associated Press amerikai hírügynökségnek Kijevben 2024. július 25-én, az Ukrajna elleni orosz háború harmadik évében.
MTI/AP/Efrem Lukackij
Fotó: Efrem Lukackij
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem zsarolás az orosz Lukoil cégre vonatkozó, Szlovákiát és Magyarországot érintő kőolajszállítási korlátozás” – jelentette ki pénteken az ukrán elnöki hivatal tanácsadója a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva.

Mihajlo Podoljak arra a pénteki magyar kormányzati állásfoglalásra reagált, amely szerint Ukrajna az olajszállítás szüneteltetésével zsarolja Magyarországot és Szlovákiát, mert azt szeretné, ha a két ország felhagyna a tűzszünetet követelő, békepárti politikájával.
    
 

Podoljak azzal utasította vissza a magyar kormányzati állásfoglalást, hogy véleménye szerint Magyarország és Szlovákia nem annak érdekében cselekszik, hogy béke legyen Ukrajnában, hanem ahhoz ragaszkodnak, hogy engedményeket kell tenni Oroszország számára.

Borítókép: Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó interjút ad az Associated Press amerikai hírügynökségnek Kijevben 2024. július 25-én, az orosz–ukrán háború harmadik évében (Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.