Csak a szokásos woke: férfi kerékpárosok győztek a női versenyben

A washingtoni Marymoor Grand Prix-n olyan csapatok szerezték meg az első helyeket, amelyek versenyzői között transznemű férfiak is szerepelnek.

Forrás: V4NA2024. 07. 26. 20:37
Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államokban továbbra is óriási divat a férfi sportolók körében, hogy ha a saját nemük között nem járnak sikerrel a versenyeken, akkor transzneműnek adják ki magukat, és a női mezőnyben szerzik meg a dicsőséget. A múlt héten a washingtoni Marymoor Grand Prix-n olyan csapatok szerezték meg az első helyeket, amelyek versenyzői között transznemű férfiak is szerepelnek.

Ezzel először fordult elő, hogy férfiak szerezték meg az első, második és harmadik helyet egy női versenyen

számolt be róla a Reduxx, amelyet a V4NA nemzetközi hírügynökség szemlézett.

Korábban négy volt connecticuti középiskolai sportoló beperelte az államot, mert az lehetővé tette a transznemű diákok számára, hogy női sportágakban vegyenek részt. Connecticut oktatási minisztériuma 2017 óta védi a transznemű diákokat a diszkriminációtól, azzal érvelve, hogy védelemben részesülnek, így törvény tiltja, hogy a szövetségi támogatásban részesülő iskolák nemi alapon diszkrimináljanak. Selina Soule, a per középpontjában álló négy atléta egyike egy interjúban arról beszélt, hogy Connecticut transznemű sportolókra vonatkozó politikája igazságtalan, és hátrányos helyzetbe hozza a női sportolókat. Soule azt is elmondta, hogy milyen negatív következményei vannak annak, ha férfinak született sportolókat a női ligákban engedik versenyezni.

Elveszítettem a kvalifikációs helyeket a versenyeken, a jobb helyezéseket, és attól is megfosztottak, hogy sportösztöndíjat kapjak. Nagyon frusztráló és szívszorító dolog volt, amin keresztül kellett mennem

– panaszkodott az interjúban Soule, aki három társával együtt beperelte az államot, mert az lehetővé tette a transznemű diákok számára, hogy női sportágakban vegyenek részt. A per még tavaly kezdődött, akkor a kerületi bíróság elutasította a keresetet. Az Alliance Defending Freedom (ADF) érdekvédelmi csoport azonban fellebbezett és a továbbiakban képviseli a négy korábbi középiskolai atlétát, az ügyben egyelőre még nem született döntés.

Borítókép: Illusztráció  (Fotó: AFP/Morris Mac Matzen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.