Drámai számokat mutat a svédországi genderlobbi

Meg tudja-e állítani a genderőrületet Elon Musk?

2024. 07. 25. 18:07
Fotó: TT News Agency via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre gyakrabban hallani arról, hogy vannak, akik nem érzik jól magukat a születésük szerinti nemi identitásukban. Sokuknak meg is valósul a vágya, és megtörténik az „átváltozás”, nemátalakító műtétek ugyanis léteznek. Sokáig azt lehetett gondolni, hogy jó pénzért végzik ezeket az erre vállalkozó orvosok, a kuncsaftok döntését azonban alapos vizsgálatok előzik meg és megpróbálják lebeszélni őket a nemátalakító műtétről. 

Most kiderült, hogy ez nem egészen így van.

Egy nemátalakító műtét után egy svéd nő öngyilkos lett, édesapja pedig azt mondta a sajtónak, hogy a svéd Karolinska Egyetemi Kórházban gyakorlatilag mindenkin elvégzik a nemátalakító műtétet – írja a Mandiner.

A világszerte elharapódzó genderőrületet eddig nem sikerült megfékezni senkinek, Elon Musk azonban hadat üzent a genderlobbinak, amikor a korábban nemátalakító műtéten átesett és nevet is változtatott lánya, Vivian (korábban Xavier) Jenna Wilson megtagadta őt és kijelentette, hogy a jövőben semmilyen kapcsolatot nem szeretne fenntartani vele.

A világ egyik leggazdagabb embere erre egy interjúban úgy reagált hogy a „woke-vírus” ölte meg a fiát, és a gyermekével történtek után felesküdött arra, hogy elpusztítja azt –  írja a New York Post.

Kérdés, hogy Musk hogyan is képzeli el ezt abban a feje tetejére állt világban, ahol a születési önazonosság megerősítése helyett az akarat kultuszát hirdetik – leöntve persze cukormázzal. A svéd kormány például korábban megbízta az Országos Egészségügyi és Népjóléti Tanácsot A nemi diszfóriában szenvedő gyermekek és serdülők jó gondozása című, 2015-ben közzétett nemzeti irányelvek frissítésével. Lényegében ennek összefoglalója az a jelentés, amely szerint Svédországban 2008 és 2018 között ezerötszáz százalékkal nőtt a nemi diszfóriával diagnosztizáltak száma a lányként született 13–17 éves gyermekek körében.

Sok embernél, akiknél nemi diszfóriát diagnosztizáltak, még számos más pszichiátriai diagnózis is gyakori. Gyakori az autizmus, a depresszió és a szorongásos zavarok

 – hívták fel a figyelmet a jelentés készítői.

A nemi diszfóriában, például transzszexualizmusban szenvedők nem azonosulnak azzal a nemmel, amellyel születésükkor regisztrálták őket. Ez nagy szenvedést okozhat a jelzett személynek. 

De más korcsoportokban is, mind a gyerekek és a fiatalok, a fiúk és a lányok, a fiatal férfiak és a fiatal nők körében is markáns a növekedés. 

Például 2008–2018 között négyszáz százalékkal nőtt a nemi diszfóriával diagnosztizáltak száma a 18–24 éves férfiak körében.

Nem tudjuk, minek köszönhető ez

 – mondta Peter Salmi, a svéd Országos Egészségügyi és Népjóléti Tanács szakértője. Az Országos Egészségügyi és Népjóléti Tanács szerint mindenesetre további növekedés várható. Salmi úgy véli, hogy nőni fog azoknak a száma, akik előzetes diagnózis után igazolt diagnózist is kapnak.

Elemzésünk szerint 70-80 százalék körül van azok aránya, akik kivizsgálás után fix diagnózist kapnak

 – mondta Peter Salmi. A felmérés szerint a nemi diszfóriában szenvedőknél nagyobb az öngyilkosság kockázata, mint az általános népesség körében. 

Borítókép: Résztvevők az egyik pride rendezvényen Stockholmban (Fotó: AFP/Oscar Olsson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.