Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Ezekkel a pártokkal bővülhet a Patrióták Európáért pártszövetség

Orbán Viktor, Herbert Kickl és Andrej Babis szövetsége egyre népszerűbb.

Forrás: Hír TV2024. 07. 03. 20:12
ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad az M1 aktuális csatornának Brüsszelben 2024. július 1-jén. Fotó: Fischer Zoltán Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképesztő népszerűségnek örvend az Orbán Viktor, Herbert Kickl és Andrej Babis által megalakított jobboldali Patrióták Európáért pártszövetség, az európai pártok sorra jelentik be csatlakozási szándékukat. Elsőként a portugál Chega fogalmazott meg hasonló álláspontot, ám a Hír TV értesülései szerint

a Dán Néppárttal, a belga Flamand Érdekkel, illetve az Észt Konzervatív Néppárttal bővülhet a lista.

 

Nem kizárt, hogy akár napokon belül a Geert Wilders vezette holland Szabadságpárt és a Matteo Salvini vezette Liga is felkerül a listára. „Dolgozunk rajta” – fogalmazott az olasz politikus a Hír TV-nek. Korábban arról is beszélt, a Liga évek óta dolgozik azon, hogy minél több pártot tudjon bevonni egy új Európa megépítésébe a baloldal és Ursula von der Leyen nélkül.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad az M1 aktuális csatornának Brüsszelben 2024. július 1-jén (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.