Fellázadtak a migránsok ellen a helyiek Mallorcán + videó

Mallorcán nem először alakult ki lincshangulat.

2024. 07. 19. 18:59
Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meg akartak lincselni a helyiek egy algériai migránsokból álló bűnbandát Mallorcán. A magyarok körében is népszerű spanyol sziget fővárosához, Palma de Mallorcához tartozó El Molinar lakói elégelték meg a bevándorlók által elkövetett bűncselekményeket. Beszámolóik szerint egy algériai férfiakból álló csapat az utóbbi időben késekkel és más veszélyes tárgyakkal fenyegette a helyieket és rabolt ki időseket és fiatalokat válogatás nélkül. Emiatt a környéken már senki sem érezte magát biztonságban, viszont mivel a rendőrség nem tett semmit, úgy döntöttek, ők maguk fognak revansot venni és betartatják a törvényeket. 

A héten egy ötvenfős csapatba verődve megostromolták azt a lakóházat, amit a migránsok foglaltak el. Először csak dörömböltek az ajtón és az ablakokon, de miután senki nem engedte be őket, felmásztak a homlokzaton keresztül a tetőre, végül pedig bementek a házba és elkezdték kidobálni az utcára a banda által ellopott tárgyakat. 

A rendőrök még azelőtt a helyszínre érkeztek, hogy egy komolyabb összecsapás alakult volna ki a bevándorlók és a lakók között, így végül senkinek sem esett baja, három algériait viszont őrizetbe vettek a helyiek által jelentett fenyegetésekkel, rablásokkal és egyéb zavargásokkal összefüggésben. Rendőrségi tájékoztatás szerint mostantól fokozottan járőröznek a környéken, mert úgy gondolják, hogy több olyan illegális afrikai bevándorló is lakik arrafelé, akik szintén a banda tagjai és közük lehet több bűncselekményhez is.

Mallorcán nem először alakult ki lincshangulat. Június elején az El Arenal de Llucmajor nevű településen fogtak össze a lakók és rontottak rá egy szintén algériai menekültekből álló csapatra, akik több erőszakos rablást követtek el a helybeliek ellen.

Borítókép: Spanyolországban gyakran tehetetlenek a rendőrök a migránsokkal szemben (Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP/Christophe Gateau)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.