Fokozottan védik Putyint

Nem a Trump elleni merénylet miatt van szükség a védelemre.

2024. 07. 15. 14:39
In this pool photograph distributed by the Russian state agency Sputnik, Russia's President Vladimir Putin chairs a Security Council meeting via videoconference at the Novo-Ogaryovo state residence, outside Moscow, on July 12, 2024. (Photo by Pavel Byrkin / POOL / AFP)
Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kreml bejelentette Putyin fokozott biztonságát, de az intézkedésnek nincs köze a Trump elleni merénylethez – írta a Life orosz hírportál.

Vlagyimir Putyin biztonsága nem függ a nyugati politikusok elleni merényletektől. Az orosz elnök biztonsága megfelelő szinten van, figyelembe véve a világ feszült helyzetét

– nyilatkozta Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

Dmitrij Peszkov a menetrend megváltoztatásával és az orosz vezető biztonságának megerősítésével kapcsolatos kérdésre válaszolta ezt a Donald Trump volt amerikai elnök elleni merényletkísérlet után. A Kreml szóvivője szerint a biztonságot nyilvánvaló okokból erősítették meg, függetlenül az említett incidensektől.

Emlékeztetünk arra, hogy a Trump elleni merénylet egy pennsylvaniai tüntetésen történt július 13-án. A golyó elrepült mellette, csak a politikus fülét találta el

– mondta a szóvivő.

Peszkov szerint ez annak a közhangulatnak a következménye, amelyet Joe Biden uralma teremtett az országban. Megjegyezte, hogy a jelenlegi amerikai vezető adminisztrációja soha nem igyekszik kompromisszumokat találni, minden ügyet inkább erőhelyzetből old meg. Ugyanakkor hozzátette, hogy a Kreml nem gondolja azt, hogy Biden részese lenne annak, ami versenytársával történt a választások előtt.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök 2024. július 12-én (Fotó: Pavel Byrkin/Pool AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.