Giorgia Meloni: Az illegális migránsok a jogszerűen érkezők ellenségei

Súlyos problémának nevezte az illegális migrációt Giorgia Meloni olasz miniszterelnök a líbiai fővárosban, Tripoliban szerdán rendezett földközi-tengeri migrációs fórumon tartott beszédében.

2024. 07. 17. 19:16
Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hangsúlyozta, hogy az illegális bevándorlók a jogszerűen érkező bevándorlók ellenségei.

Az utóbbi években nem engedhettünk be sok jogszerűen érkező bevándorlót Olaszországba, mert túl sok illegális migránsunk volt. Bűnszervezetek próbálnak arról dönteni, kinek van joga az országunkba jönni s kinek nincs

– húzta alá Meloni. 

Kormányom rendeleteket fogadott el a legális bevándorlókra vonatkozó kvótákra az elkövetkező három évre, különösen azokból az országokból, amelyek segítenek nekünk az embercsempészek elleni küzdelemben. Úgy gondolom, mindenki láthatja, hogy a Földközi-tenger elsőbbséget élvez ennek az olasz kormánynak. Ez az oka annak is, hogy az utóbbi két évben jelentősen javítottuk az együttműködést a különböző frontokon

– hangoztatta az olasz kormányfő. Szerinte átfogó megközelítésre van szükség ahhoz, hogy a problémát komolyan kezelni tudják. Olaszország intenzíven dolgozik ezen, különösen multilaterális szinten. Az első beavatkozási irány az embercsempészek elleni küzdelem. Az ENSZ adatai szerint a világ egyik legbefolyásosabb embercsempész-hálózatáról van szó  – emelte ki Meloni.

Vannak emberek, akik a gyengék kétségbeesettségével keresnek sok pénzt. Ezt pedig nem hagyhatjuk

– tette hozzá az olasz kormányfő.

Idén eddig több mint 26 ezer illegális bevándorlót regisztráltak Olaszországban, a múlt év azonos időszakában számuk meghaladta a 67 ezret, ami több mint 60 százalékos csökkenést jelent 2023-hoz képest az olasz belügyminisztérium szerint. A legtöbb menedékkérő Bangladesből, Szíriából, illetve Tunéziából származik.

Borítókép: Giorgia Meloni olasz miniszterelnök (Fotó: AFP/Mahmud Turkia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.