Gyerekek is megsérülhettek egy késelésben Angliában

A támadás általános iskolás korú gyermekek tánc- és jógarendezvényén történt.

2024. 07. 29. 17:14
Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mentőszolgálatok tájékoztatása szerint nyolc embert kellett szúrt sebekkel kórházba szállítani. 

Feltételezhetően gyerekek is vannak a sebesültek között, mert egyeseket gyerekkórházba szállítottak.

A helyi rendőrség, a Merseyside Police nem sokkal korábban beszámolt arról, hogy több sérültje van egy bűncselekménynek. Egyelőre nem világos, hogy vannak-e halálos áldozatok. A BBC tudósítása szerint a támadás általános iskolás korú gyermekek tánc- és jógarendezvényén történt.

A rendőrség elfogott egy gyanúsítottat, és lefoglalt tőle egy kést. Egyúttal közölték, hogy az esetleges további támadások veszélye elmúlt.

Iszonyatos és mélyen megdöbbentő hírek érkeztek Southportból. Gondolatban az áldozatokkal vagyok 

– reagált a történtekre Keir Starmer brit miniszterelnök az X-en. „Szeretném megköszönni a rendőrségnek és a mentőszolgálatoknak a gyors reagálást. Folyamatosan tájékoztatnak a fejleményekről” – tette hozzá.

Az Alder Hey Children's Hospital gyermekkórház közölte: 

komoly incidensként kezeli az esetet, és az rendkívüli módon leterheli a sürgősségi osztályát, ezért arra kéri a lakosságot, hogy más egészségügyi okból csak a legsürgősebb esetekben hozzanak be hozzájuk gyerekeket.

Borítókép: Rendőrök állnak szolgálatban egy kordon mellett az északnyugat-angliai Southportban, a Hart Streeten 2024. július 29-én, egy késes támadást követően (Fotó: AFP/Darren Staples)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.