Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Így provokálják az oroszok az amerikaiakat

Az orosz Északi Flotta hajóinak különítménye megérkezett a Venezuelába. A kikötés ideje alatt az orosz hajók legénysége lehetőséget kap arra, hogy kipihenje magát és megismerkedjen a helyi nevezetességekkel.

2024. 07. 02. 22:12
Havanna kikötõjébe érkezik az Admiral Gorszkov orosz fregatt 2024. június 12-én. Az Admiral Gorszkov egy orosz haditengerészeti hajóraj tagjaként hatnapos látogatást tesz Kubában.
Havanna kikötõjébe érkezik az Admiral Gorszkov orosz fregatt 2024. június 12-én. Az Admiral Gorszkov egy orosz haditengerészeti hajóraj tagjaként hatnapos látogatást tesz Kubában. Fotó: MTI/EPA/EFE/Ernesto Mastrascusa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Északi Flotta hajócsoportja, amelynek tagja a Kazany atom-tengeralattjáró, az Admiral Gorszkov fregatt, az Akagyemik Pashin tartályhajó és a Nyikolaj Csiker mentőhajó, egy hosszú távú út részeként kikötött a venezuelai La Guaira kikötőjében. Az látogatás több napig tart, majd az északi-tengeri legénység az Atlanti-óceánon folytatja a rábízott feladatok ellátását – írja közleményében az orosz védelmi minisztérium. Az Északi Flotta hajóinak egy különítménye május 17-én hosszú távú útra indult. A „Gorszkov, a Szovjetunió flottájának admirálisa” egy modern, többcélú, nagy pontosságú irányított rakétafegyverekkel felszerelt hajó, amelyet a távoli tengeri és óceáni zónák feladatainak ellátására terveztek.

Néhány napja az Atlanti-óceánon tervezett tengeralattjáró-keresési és -követő gyakorlatokat tartottak. Az Admiral Gorszkov fregatt és az Északi Flotta Ka–27 helikoptere vett részt rajtuk. 

Kevesebb mint egy hónapja a hajóraj Kubában kötött ki

Borítókép: Havanna kikötőjébe érkezik az Admiral Gorszkov orosz fregatt 2024. június 12-én. Az Admiral Gorszkov egy orosz haditengerészeti hajóraj tagjaként hatnapos látogatást tesz Kubában (Fotó: MTI/EPA/EFE/Ernesto Mastrascusa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.