Így venné elejét Elon Musk a további merényleteknek

Elon Musk is megszólalt a Donald Trump volt amerikai elnök ellen szombaton elkövetett merényletkísérlet után. Musk egészen egyedi módon venné elejét a hasonló eseteknek.

2024. 07. 15. 10:23
Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember
Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember (Fotó: MTI/EPA pool/Tolga Akmen)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Donald Trump elleni szombati merénylet a középpontba helyezte a közszereplők biztonságának kérdését. Az üggyel kapcsolatban Elon Musk technológiai vállalkozó is megszólalt, miután egy követője arra kérte az X-en, hogy az események fényében erősítse meg a saját biztonságát.

Elon Musk dél-afrikai-amerikai milliárdos üzletember
Elon Musk dél-afrikai-amerikai milliárdos üzletember (Fotó: MTI/EPA-PAP/Zbigniew Meissner)

Talán ideje megépítenem azt a repülő fémpáncélt

– utalt posztjában a Vasember ikonikus ruhájára a dél-afrikai származású milliárdos.

Egy felhasználó gyorsan előállt a ruha lehetséges kinézetével:

Musk számára azonban egyáltalán nem a humor kategóriájába tartozik a biztonság kérdése. Mint elmondta, az elmúlt nyolc hónap során kétszer is az életére törtek.

Fegyverekkel fogták el őket húszpercnyi autóútra a Tesla texasi központjától

– írta Musk, további részleteket azonban nem osztott meg az esetekről.

Mint arról beszámoltunk, szombaton egy kampányrendezvényen merényletkísérletet követtek el Donald Trump volt elnök ellen, bár a helyszínen többen is figyelmeztették a rendfenntartókat arra, hogy egy fegyveres van az egyik épület tetején.

Rendkívüli hozzá nem értés vagy szándékos volt. Akárhogy is, az SS [a titkosszolgálat] vezetésének le kell mondania

– kommentálta a történteket Elon Musk az X-en.

Maga Trump ugyanakkor saját közösségi oldalán köszönetet mondott a titkosszolgálat ügynökeinek a gyors beavatkozásért.

Mint arról beszámoltunk, a merénylet ellenére a volt elnök a tervek szerint elutazott a Wisconsin állambeli Milwaukee-ba, ahol ma kezdődik meg a Republikánus Nemzeti Konvenció (RNC). Az esemény során hivatalosan is megválaszthatják Trumpot a republikánusok jelöltjének az idei amerikai elnökválasztáson. A volt elnök a jelölést a csütörtök este fogadhatja el beszédében, amelyet a szombati események után teljesen átírt, a Biden-kormányzat ostorozása helyett a megosztott ország egyesítését helyezve a középpontba.

Az esemény helyszínén annak ellenére fokozták a biztonsági intézkedéseket, hogy konkrét fenyegetésről nincs tudomása a hatóságoknak – számolt be róla a CBS News amerikai hírcsatorna.

A Republikánus Nemzeti Konvención a volt elnök mellett olyan neves politikusok és konzervatív személyiségek szólalnak fel, mint Tucker Carlson, Mike Johnson képviselőházi elnök, vagy Trump korábbi kihívói, Vivek Ramaswamy és Ron DeSantis floridai kormányzó, akik pályáztak a republikánus elnökjelöltségre, de végül az előválasztási folyamat során visszaléptek.

Az esemény során jelentik be Trump alelnökjelöltjét is.

 A média által az esélyesek között emlegetett politikusok közül felszólal Doug Burgum észak-dakotai kormányzó, J. D. Vance szenátor és Marco Rubio szenátor is.

Borítókép: Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember (Fotó: MTI/EPA pool/Tolga Akmen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.