Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Izrael-ellenes tüntetők szakították félbe a pride felvonulást + videó

Palesztinpárti aktivisták szakították félbe a kanadai Torontóban a pride felvonulást, akik az útra ülve azt skandálták: „Szabad, szabad Palesztina, szabad, szabad, szabad, szabad Palesztina”.

Forrás: V4NA2024. 07. 02. 5:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az akció hatására a rendőrség teljesen leállította a felvonulás további részét. „A rendőrök a helyszínen vannak, hogy megkönnyítsék az emberek és a járművek/felvonulók biztonságos közlekedését”. Az utcai vásár és a színpadok továbbra is működhettek, a palesztinpárti tüntetők azonban teljesen megakadályozták a felvonulás továbbhaladását, írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. 

„A folyótól a tengerig, Palesztina szabad lesz” – skandálták az Izrael eltörlését hirdető szlogent, miközben egy transzparenst tartottak, amelyen az állt: „Nincs büszkeség az apartheidben”. 

„Nincs büszkeség a népirtásban” – kiabálták. 

A pride-felvonulók tömege együtt skandált a tüntetőkkel, és úgy tűnt, mindannyian egyetértenek, így nehéz volt megállapítani, hogy ki ellen tiltakoznak 

írja a The Post Millennial hírportál. 

Egy lila hajú nő, aki arcmaszkot és palesztin kendőt viselt a vállán, a pride felvonulás vállalatai és szponzorai, köztük a Scotia Bank, a TD Bank, a Google és az Amazon ellen szólalt fel, mert szerinte azok izraeli cégekbe fektetnek be.

„Undorodunk. Miért vonulunk együtt az amerikai konzulátussal?” – kiabálta, és azt mondta, Amerika bűnrészes abban, hogy segít a „palesztinok gyilkolásában”. 

Kissé szürreális módon egyszer csak nudisták is előkerültek, miközben az Izrael-ellenes tüntetők továbbra is azt skandálták, hogy „csak egy megoldás van, az intifáda forradalom”. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kisbenedek Attila) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.