Két rendőrt is megkéselt egy erőszakos migráns

Németországban gyakran tehetetlenek a rendőrök az erőszakos migránsokkal szemben.

2024. 07. 13. 19:53
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németországban évek óta növekszik a késes támadások száma, amelyeket rendszerint illegális migránsok követnek el. A napokban a sort gyarapította az a nigériai migráns, aki Karlsruhe városában 16 óra leforgása alatt több rendőrt is megsebesített.

A migráns először a Németország délnyugati részén fekvő Karlsruhe főpályaudvarán egy kisfiút akart elrabolni. Amikor a rendőrség közbelépett, az afrikai mind a négy rendőrt megtámadta. A migráns végül elmenekült

Később ugyanez a férfi felszállt egy hajnali vonatra – jegyet azonban nem vett. Amikor az ellenőr rendőrt hívott, az erőszakos migráns ismét őrjöngeni kezdett. A jelentés szerint a migráns többször megszúrta a kiérkező rendőröket a késével, az egyiket a fején és a karján, míg a másiknak a lábán ejtett sebet. Mindkét rendőrt kórházban ápolják, a felépülésükig nem tudnak dolgozni. 

A súlyos bűncselekmények ellenére a férfi még mindig szabadlábon van.

A férfit az ügyész egyszerűen elengedte, annak ellenére, hogy a rendőrség kétszer is letartóztatást kért. Mindkét kérelmet ismeretlen okokból elutasították. A Bild című napilap megpróbálta elérni az ügyészségi tisztviselőt, hogy magyarázatot kapjon arra, miért nem vették őrizetbe és emeltek vádat a férfi ellen, a lap azonban nem járt sikerrel.

Borítókép: Németországban gyakran tehetetlenek a rendőrök az erőszakos migránsokkal szemben (Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP/David Young)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.