Kiderült, van-e magyar sérültje a szlovákiai fesztiválon történt balesetnek

A konzuli iroda folyamatosan kapcsolatban van a fesztivál szervezőivel és a kórházakkal.

Forrás: MTI2024. 07. 13. 18:48
Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A július 12-i heves vihar miatt történt sátoromlás a trencséni reptéren megrendezett Pohoda fesztiválon. A Szlovák Köztársaság Mentőszolgálatának tájékoztatása szerint a mentők 15 és 49 év közötti, többnyire könnyű sérültet láttak el, a balesetnek nincsen magyar sérültje és a konzuli szolgálat sem kapott segítségkérést – mondta Paczolay Máté külügyi szóvivő szombaton az MTI-nek. 

Közlése szerint a sérültek közül 14-et szállítottak a trencséni és a vágbesztercei kórházakba, többnyire fejsérülésekkel, felső és alsó végtag zúzódásokkal. Egy 20 és egy 24 éves nő szenvedett súlyosabb sérüléseket.

Konzuli irodánk folyamatos kapcsolatban van a szervezőkkel és a kórházakkal

– tette hozzá a külügyi szóvivő.

Paczolay Máté tájékoztatása szerint a szervezők a fesztivál korábbi befejezéséről döntöttek, mivel 24 órán belül nem tudták volna megoldani az összes építmény ellenőrzését. A sátorvárost így ma 12 óráig kellett elhagyni, a parkoló és a lakókocsipark 16 óráig tartott nyitva. A résztvevők elszállítására mentesítő járatokat is indítottak.

Borítókép: A trencséni reptéren megrendezett Pohoda fesztiválon összeomlott óriási sátor romjai (Fotó: AFP/TOMAS BENEDIKOVIC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.