Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Németország

Manfred Weber egyik Soros-ügynök párttársát tüntette ki

Vasco Becker-Weinberg portugál EP-képviselő több szálon is kapcsolódik a Soros-birodalomhoz.

Forrás: Tűzfalcsoport2024. 07. 03. 11:39
WEBER, Manfred
Brüsszel, 2024. június 9. Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) elnöke a párt brüsszeli eredményváróján az európai parlamenti választások estéjén, 2024. június 9-én. MTI/EPA/Olivier Hoslet Fotó: Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az korábban már ismert volt, hogy Soros György szervezete, az OSF feljegyzéséből kiderült (a feljegyzést a DC Leaks portál publikálta), hogy a bevándorláspárti spekulánsnak 36 EPP-képviselő megbízható szövetségese. Soros-szövetséges Roberta Metsola, a máltai származású EP-képviselő, korábbi LIBE-tag, aki Magyarország ellen szólalt fel a Sargentini-jelentés vitáján, és aki jelenleg az Európai Parlament elnöke. Utóbbi neve is előkerül abban a bejegyzésben, amelyben Vasco Becker-Weinberg idén mandátumot szerzett néppárti képviselő köszönetet mond a „kiváló szolgálataiért” elnyert kitüntetés okán Manfred Weber, néppárti frakcióvezetőnek – írja a Tűzfalcsoport elemzése.

Becker-Weinberg portugál EP-képviselő több szálon is kapcsolódik a Soros-birodalomhoz.

Együttműködik a Nyílt Társadalom Alapítványok által is támogatott  International Law Association nevű NGO-val, amelynek egyik vezetője, Damilola S. Olawuyi, a CEU vendégelőadója. Weber kitüntetettje annak a lisszaboni NOVA egyetemnek a vezető oktatója, amelyről azt érdemes tudni, hogy 2022-ben bejelentették az önjelölt Konzorcium – Oknyomozó Újságírók Hálózata elindítását.

A Konzorcium első újságírói vizsgálata a gyűlöletbeszéd jelenlétével a Chega párt, egy új jobboldali, konzervatív párt és annak vezetője, André Ventura kapcsán volt.

A Pedro Coelho baloldali újságíró által vezetett csapat tagjai természetesen hosszú politikai aktivista múltra tekintenek vissza, amely a baloldalhoz és a szélsőbaloldalhoz kötődik, és természetesen jelentős adományokat kaptak Soros Györgytől, a „filantróptól”, aki dollármilliókat adományoz a baloldal által támogatott nyílt társadalom eszméinek előmozdítására: abortusz, LMBTQ, nyitott határok stb. Vegyük például Paulo Penát, a csapat egyik tagját, aki maga is tagja az Investigate Europe nevű nemzetközi újságírói konzorciumnak, amely 2020-ban 124 ezer eurót, 2019-ben pedig 153 ezer eurót kapott a barcelonai Nyílt Társadalom Kezdeményezéstől – olvasható a Tűzfalcsoport elemzésében.

A Fumaca című újság – amelynek tagjai Pedro Miguel Santos és Ricardo Esteves Ribeiro újságírók, akik szintén részt vesznek a Konzorciumban – 2018 óta 509 ezer eurónyi újságírói támogatást kapott a Nyílt Társadalom Alapítványoktól.

Soros György és a Nyílt Társadalom Alapítványok kulcsszerepet játszanak a Konzorciumot alkotó különböző médiumok finanszírozásában, a szélsőbaloldalhoz és a portugál államhoz kötődő szervezetekkel együtt. Ami a Konzorcium „független” újságíróinak a közösségi hálózatokon tanúsított viselkedését illeti, politikai álláspontjukhoz sem férhet kétség.

Ehhez a közösséghez tartozik tehát Manfred Weber új üdvöskéje, a valaha konzervatívnak tartott Európai Néppárt frakciójának új tagja, Vasco Becker-Weinberg.

Borítókép: Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) elnöke a párt brüsszeli eredményváróján az európai parlamenti választások estéjén, 2024. június 9-én (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)
 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.