Még az érmeknél is fontosabb dolgokat osztottak ki az olimpián

A 2024-es párizsi olimpián több ezer érmet osztanak ki a következő napokban. Előtte azonban több százezer óvszert osztottak ki a „szerelem városában” – a használatukra vonatkozó figyelmeztetésekkel együtt.

2024. 07. 25. 19:27
Fotó: Hans Lucas via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Párizst jelenleg közel tizenötezer sportoló, stábtag és a csapatokhoz tartozó személyzet foglalja el, akiket temérdek mennyiségű óvszerrel (és kartonágyakkal) fogadtak a szervezők. Bár az óvszerek a párizsi olimpia kabalájával és színes csomagolásával inkább hasonlítanak édességekre, fontos üzeneteket hordoznak.

A szerelem mezején játssz tisztességesen. Kérj beleegyezést

– írja az egyik csomagolás. Egy másikon pedig az áll:

Ne szerezz semmi többet a győzelemnél, védekezz a nemi betegségek ellen!

Az egyik legfantáziadúsabb üzenet pedig a következő:

Nem kell aranyérmesnek lenni ahhoz, hogy viseld!

Laurent Dalard, az egészségügyi szolgálat vezetője szerint kétszázezer férfi óvszert és húszezer női óvszert osztottak ki a versenyzőknek, valamint tízezer óvszert kifejezetten orális együttlétekre. Mivel a becslések szerint csaknem tizenötezer ember tartózkodik az olimpiai faluban vagy annak közelében, és 230 ezer óvszer áll rendelkezésre, minden egyes személyre nagyjából 15-16 óvszer jut. Egyes források szerint további hetvenezer óvszer maradhat tartalékban – ha valami oknál fogva elfogyna a tervezett mennyiség.

Az olimpiai játékok kapcsán mindenki tisztában van azzal, hogy a sportolók gyakran vad szexuális kalandokba bocsátkoznak a versenyek között. Még a 2020-as tokiói olimpia idején is – amikor tilos volt az érintkezés a koronavírus-járvány miatt – több ezer óvszert osztottak ki olyan sportolóknak, akikről a szervezők tudták, hogy megszegik a szabályokat. Mivel most nincs „intimitási tilalom”, és az idei olimpia a „szerelem városában” kerül megrendezésre, az idei játékokon ismét elkalandozhatnak a sportolók egy-egy versenyszám között.

Borítókép: Több százezer óvszert osztanak szét az olimpiai faluban (Fotó: AFP/Riccardo Milani)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.