Megsértődött és fenyegetőzik az Utolsó vacsora paródia főszereplője

Több feljelentést is tesz az olimpia Utolsó vacsora paródiájának középpontjában álló LMBTQ-aktivista, miután fenyegetéseket kapott. Míg a keresztény vallás kigúnyolását sokan elítélték, a Fehér Ház feltűnően hallgat az esetről.

2024. 07. 31. 7:58
Részlet a párizsi olimpiai megnyitóból Forrás: képernyőfotó
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Barbara Butch francia dj és LMBTQ-aktivista, aki az olimpia megnyitóján Az utolsó vacsorát kigúnyoló paródia központi alakja volt, „szélsőségesen erőszakos internetes zaklatási és rágalmazási kampány célpontja lett” – írta a Butch Instagram-profilján közzétett közleményben Audrey Msellati, az aktivista ügyvédje.

Msellati szerint ügyfelét „halállal, kínzással és nemi erőszakkal” fenyegették. Erre válaszul több feljelentést is tesznek – idézi az ügyvédet a Breitbart amerikai hírportál.

Mint arról beszámoltunk, a párizsi olimpia megnyitóünnepségén Az utolsó vacsora paródiáját is előadták. A jelenet középpontjában, Jézus szerepében Butch állt, két oldalán az apostolokat drag queenek és transznemű előadók alakították. A paródia általános felháborodást váltott ki, nem csupán a keresztényeket, de a muszlim világot is megrázta.

Valaki azonban feltűnően hallgatott: Joe Biden amerikai elnök. A Fehér Ház sajtófőnöke, Karine Jean-Pierre egy sajtótájékoztatón nem volt hajlandó válaszolni arra a kérdésre, hogy mit gondol az államfő a performanszról.

Értékelem a kérdést, de nincs mit megosztanom

– fogalmazott Jean-Pierre.

Mike Johnsont, a képviselőház elnökét felháborította Biden hallgatása – írja a Fox News amerikai televíziós hálózat.

A Fehér Háznak minden lehetősége megvolt arra, hogy elítélje az olimpia szégyenletes gúnyolódását Az utolsó vacsorán, de nem hajlandók megtenni. A hallgatásukat jóváhagyásnak kell venni. A több mint 200 millió amerikai kereszténynek ezt meg kellene jegyeznie

– írta Johnson az X-en közzétett bejegyzésében.

Borítókép: Részlet a párizsi olimpiai megnyitóból (Forrás: képernyőfotó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.