Merényletet tervezhetnek a volt köztársasági elnök ellen

A rendőrség megerősítette a korábbi államfő védelmét.

Forrás: MTI2024. 07. 14. 18:23
Milo Djukanovics volt montenegrói köztársasági elnök nemcsak a kamerák, hanem fegyverek kereszttüzébe is kerülhet (Fotó: AFP/SAVO PRELEVIC)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A montenegrói rendőrség magasabb szintre emelte Milo Djukanovics volt montenegrói köztársasági elnök védelmét, a belügyi tárca ugyanakkor egyelőre nem erősítette meg azokat a médiában megjelent híreszteléseket, amelyek szerint merényletet terveznek a politikus ellen, az ellenőrzés és a külföldi hírszerző ügynökségekkel történő egyeztetés még folyik.

A montenegrói közszolgálati televízió (RTCG) beszámolója szerint szombaton röppent fel a hír, amely szerint Milo Djukanovics tájékoztatta az illetékes hatóságokat, hogy egy külföldi bűnszervezet merényletet tervez ellene. A montenegrói rendőrség több közleményt is kiadott az ügyben, ezek mindegyikében az szerepel, hogy még nem erősítették meg, hogy valóban lenne ilyen terv, őket ilyenről senki nem tájékoztatta, sem a volt államfő, sem a biztonsági szolgálat nem kérte a közreműködésüket.

A Pobjeda című podgoricai napilap internetes oldala, valamint a Vijesti című hírportál szombaton arról is írt, hogy tudomása szerint egy belgrádi szervezett bűnözői csoport tervez merényletet Milo Djukanovics ellen, de a szervezetnek nemcsak Szerbiában, hanem Bosznia-Hercegovinában és Albániában is vannak tagjai.

2016-ban már volt egy puccskísérlet az akkor Milo Djukanovics vezette kormány ellen, és állítólag merényletet kíséreltek meg a miniszterelnök ellen is. Az ügyben éppen két napja, pénteken született ítélet, minden vádlottat felmentettek.

Borítókép: Milo Djukanovics volt montenegrói köztársasági elnök nemcsak a kamerák, hanem fegyverek kereszttüzébe is kerülhet (Fotó: AFP/Savo Prelevic)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.