Migráns erőszakolt meg egy nőt a spanyolországi Malagán

A marokkói férfi nem először követett el bűncselekményt Spanyolországban.

2024. 07. 22. 21:33
Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marokkói migráns erőszakolt meg egy külföldi turistát a dél-spanyolországi Malaga városában. A rendőrségnek sikerült őrizetbe vennie a harminc éves támadót, aki már korábban is követett el bűncselekményt.

A regionális sajtó beszámolója szerint az erőszak július 13-án a hajnali órákban történt. A fiatal nő a városközpontban lévő bárokban élvezte az éjszakai életet, és már épp visszatért volna a szállására, amikor a marokkói férfi váratlanul sarokba szorította az egyik épület ajtajában. A lány megpróbált elmenekülni, de a támadó mozgásképtelenné tette, így nem tudta elkerülni a szexuális erőszakot. 

Az áldozat, aki családjával érkezett nyaralni a városba, hozzátartozói kíséretében elment a rendőrségre és megtette a szükséges feljelentést. Mivel a történteknek nem volt szemtanúja, beletelt néhány napba, mire a rendőrség elfogta a férfit, akit a köz- és magánbiztonsági kamerák felvételei alapján azonosították. Végül az egyik helyi kórházban találtak rá ahova légúti betegség miatt került be, ott vették őrizetbe. 

Néhány héttel ezelőtt kísértetiesen hasonló szexuális bántalmazás történt nem messze Malagától. 

Akkor egy 23 éves, szintén büntetett előéletű marokkói férfi zaklatott szexuálisan egy magyar turistát marbellai szállásának bejáratánál. A támadó azóta előzetes letartóztatásba került.

Borítókép: Az erőszakos migránsok pokollá teszik a spanyol rendőrök életét (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.