Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Moszkva: A Nyugat egyre közelebb kerül ahhoz a ponthoz, ahonnan már nincs visszaút

A nyugati országok az Oroszországgal való diplomáciai kapcsolatokban ahhoz a ponthoz közelednek, ahonnan már nincs visszatérés – mondta Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes. Hozzátette, hogy a megtorló intézkedésekről a legmagasabb szinten döntenek.

Forrás: Kommerszant2024. 07. 02. 10:44
Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes látható, amint az orosz elnök elnökletével az ország ukrajnai katonai akciójáról és az izraeli-gázai konfliktusról tartott megbeszélésen vesz részt októberben a Moszkva melletti Novo-Ogaryovo állami rezidencián. Fotó: Gavriil GRIGOROV Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szergej Rjabkov kiemelte, hogy az Oroszországi Föderáció kormánya már mérlegeli a diplomáciai kapcsolatok csökkentésének lehetőségét az EU új szankciói miatt, írta a Kommerszant.

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes beszédet mond az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának 52. ülésén Genfben 2023. március 2-án (Fotó: AFP/Fabrice Coffrini)

Az ellenfeleknek tudniuk kell, hogy lépésről lépésre közelebb kerülnek ahhoz a ponthoz, ahonnan már nincs visszaút. Mindenki döntse el, hogy milyen értelemben...de ez a mi oldalunk részéről olyan válaszlépéshez fog vezetni, amely fájdalmas lesz.

 – figyelmeztetett Rjabkov az Izvesztyija című lapnak adott interjújában.

A miniszterhelyettes hozzátette, hogy a megtorló intézkedésekről a legmagasabb szinten döntenek, és gyorsan megjegyezte, hogy egyelőre minden ezzel kapcsolatos hír csak találgatás.

Egy személy EU-zászlót tart az Európai Parlament épületénél egy strasbourgi választási esten, 2024. június 9-én, az európai parlamenti választások szavazása után (Fotó: AFP/Sebastien Bozon)

Június 24-én hagyta jóvá az EU az Oroszország elleni 14. szankciós csomagot. Ez egyebek mellett az orosz pénzügyi és energiaszektorban, valamint a kereskedelem területén tevékenykedő orosz vállalatokat sújtja, és fellép a korlátozó intézkedések kijátszásával szemben – közölte az uniós tanács.

Korábban az orosz  diplomata arról beszélt, hogy végzetes következményei lehetnek annak, hogy a Nyugat alábecsüli Moszkva eltökéltségét, hogy komoly válaszlépéseket adjon a fenyegetésekre. Nukleáris katasztrófát okozhatnak a háborúpárti politikusok, hangsúlyozta.

Borítókép: Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes, amint az orosz elnök elnökletével az ország ukrajnai katonai akciójáról és az izraeli–gázai konfliktusról tartott megbeszélésen vesz részt októberben a Moszkva melletti Novo-Ogaryovo állami rezidencián (Fotó: AFP/Gavriil Grigorov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.