Nagy háború fenyeget, sürgősen törölték a járatokat

Az Aegean Airlines görög légitársaság kedden bejelentette, hogy a kialakult helyzet miatt augusztus 1-jéig törölte a bejrúti járatokat. Libanon az izraeli válaszra készül a gyermekek halálát okozó rakétatámadást követően.

2024. 07. 30. 12:09
A helyszínen hozzátartozók Madzsdel Samszban 2024. július 29-én, miután két nappal korábban egy Libanonból kilőtt, iráni gyártmányú rakéta megölt tizenkét gyermeket, illetve tizenévest az Izrael által megszállt szíriai Golán-fennsíkon fekvő drúz falu sportpályáján. (Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi) Fotó: Atef Szafadi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A görög Aegean Airlines és a német Condor légitársaságok kedden törölték járataikat Bejrútba, Libanon fővárosába. Az intézkedés oka, hogy fokozódik a feszültség Izrael és a Hezbollah fegyveres politikai csoport között.

Az Aegean Airlines repülőgépe a frankfurti repülőtéren, Frankfurt am Mainban, Németországban 2024. július 17-én. (Fotó: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto az AFP-n keresztül)
Az Aegean Airlines repülőgépe a frankfurti repülőtéren, Frankfurt am Mainban, Németországban 2024. július 17-én (Fotó: Beata Zawrzel/NurPhoto/NurPhoto via AFP)

Az Aegean közölte, hogy csütörtökig felfüggeszti járatait, a Condor pedig törölte a keddi utat. Számos más légitársaság is felfüggesztett, késleltetett vagy törölt egyes járatokat Bejrútba. 

A Reuters brit hírügynökség cikke szerint Libanon az izraeli megtorlásra készül, amiért szombaton az izraeli megszállás alatt álló Golán-fennsíkon egy sportpályán több ártatlan gyermek is meghalt egy rakéta becsapódása miatt. Izraeli katonai vezetők a Hezbollahnak tulajdonították a támadást, amelynek igen hatékony rakétái vannak. A fegyveres csoport tagadta, hogy köze lenne az akcióhoz.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, tizenkét gyermek és fiatal felnőtt halt meg, több tucat pedig megsérült, miután egy rakéta csapódott be egy futballpályára – közölték az izraeli hatóságok. Az incidens teljes háborút indíthat el Izrael és a Hezbollah között – írta már akkor a BBC. 

Borítókép: A helyszínen hozzátartozók Madzsdel Samszban 2024. július 29-én, miután két nappal korábban egy Libanonból kilőtt, iráni gyártmányú rakéta megölt tizenkét gyermeket, illetve tizenévest az Izrael által megszállt szíriai Golán-fennsíkon fekvő drúz falu sportpályáján (Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.