Nem tárgyalnak tovább a merényletkísérlet után

A Hamász palesztin terrorszervezet felfüggesztette a túszalkuról és a tűzszünetről folytatott tárgyalásokat egyik vezetője, Mohammed Deif likvidálásának szombati kísérlete után – közölte a szervezet képviselője vasárnap.

Forrás: MTI2024. 07. 14. 13:47
A pusztítás nyomait nézik palesztinok, miután egy menekülteket elszállásoló egykori iskolát ért találat egy izraeli légitámadásban a Gázai övezetben fekvõ Nuszeirát menekülttáborban 2024. július 6-án. A támadásban legkevesebb 16 palesztin életét vesztette.
A pusztítás nyomait nézik palesztinok, miután egy menekülteket elszállásoló egykori iskolát ért találat egy izraeli légitámadásban a Gázai övezetben fekvõ Nuszeirát menekülttáborban 2024. július 6-án. A támadásban legkevesebb 16 palesztin életét vesztette. Fotó: MTI/AP/Saher Alghorra
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hamász egyik magas rangú tisztviselője bejelentette, hogy a szombaton célba vett Deif, a Hamász katonai szárnyának főparancsnoka jól van az ellene tegnap, Hán-Júnisz nyugati, külső részén elkövetett célzott likvidálási kísérlet után. A közvetítésben részt vevő egyiptomi források is megerősítették a tárgyalások befagyasztását.

A merényletkísérletben palesztin források szerint több tucat gázai vesztette életét, és a légicsapás megölte a Hamász helyi dandárjának parancsnokát, Rafa Szalamát.

A tisztviselő hozzátette, hogy úgy döntöttek, hogy leállítják a túszok szabadon bocsátásáról és a háború befejezéséről szóló tárgyalásokat az „Izrael által elkövetett tömeggyilkosságok” és Izrael hozzáállása miatt.

A bejelentés szerint Iszmail Haníje, a Hamász politikai irodájának Katarban élő vezetője közölte a közvetítő országok képviselőivel, hogy a tárgyalások felfüggesztése mellett döntöttek, mert „Izrael komolytalan, időt húz és akadályokat állít”.

Szombat este ismét tömegek követelték Izrael utcáin az október 7-én a Gázai övezetbe hurcolt izraeli túszok kiszabadítását, vizsgálóbizottság felállítását, és előrehozott választásokat.

Jeruzsálemben a miniszterelnöki hivatalnál tömegtüntetésen tiltakoztak a túszok családtagjai és támogatóik, miután négy napon át a rendkívüli hőségben Tel-Avivból Jeruzsálembe meneteltek, hogy a túszalku aláírását követeljék.

Borítókép: A pusztítás nyomait nézik palesztinok, miután egy menekülteket elszállásoló egykori iskolát ért találat egy izraeli légitámadásban a Gázai övezetben fekvő Nuszeirát menekülttáborban 2024. július 6-án. A támadásban legkevesebb 16 palesztin életét vesztette (Fotó: MTI/AP/Saher Alghorra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.