Orbán Balázs visszaszólt Josep Borrellnek

Josep Borrell, az Európai Unió leköszönő külügyi és biztonságpolitikai főképviselője már két alkalommal is kijelentette, hogy az útjai során Orbán Viktor nem képviseli az Európai Uniót.

Forrás: The Guardian2024. 07. 07. 17:11
Orbán Balázs Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Josep Borrellnek, az Európai Unió leköszönő külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének nem nyerte el a tetszését Orbán Viktor békemissziója. Első körben a miniszterelnök Moszkvában tett látogatását kritizálta, kijelentve, hogy Orbán Viktor nem képviseli az Európai Uniót Oroszországban. 

Orbán Viktor miniszterelnök moszkvai látogatása kizárólag a magyar–orosz kétoldalú kapcsolathoz kötődik. Az Ukrajna elleni orosz háborúval kapcsolatban az Európai Unió Tanácsának álláspontja kizárja az Európai Unió és Putyin elnök közötti hivatalos kapcsolatokat. Orbán Viktor miniszterelnök tehát nem képviseli az Európai Uniót

– fogalmazott.

Majd a kormányfő a Türk Államok Szervezetének informális csúcstalálkozóján való részvételét kritizálta hasonló módon, írta a The Guardian.

Orbán Viktor miniszterelnök részvétele a Türk Államok Szervezetének július 5–6-i, susai informális csúcstalálkozóján kizárólag Magyarország és e szervezet kétoldalú kapcsolatainak keretében zajlott

– húzta alá Borrell, majd kijelentette: Magyarország nem kapott felhatalmazást az EU Tanácsától a Türk Államok Szervezetével való kapcsolatok előmozdítására.

Második alkalommal már kapott választ Orbán Balázstól, a miniszterelnök politikai igazgatójától,  aki az X-en reagált Josep Borrell kijelentéseire.

A vacsoránkat elfogyaszthatjuk, vagy ehhez is az Európai Bizottság megbízatására van szükségünk?

– tette fel a költői kérdést. 

Borítókép: Orbán Balázs (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.