Orbán Viktor hisz Trump győzelmében – a szerb sajtóban komoly helyet kapott a miniszterelnök beszéde

Kiemelten foglalkoztak a szerbiai médiumokban a magyar kormányfő tusnádfürdői előadásával. Mint írták, Orbán Viktor fontos üzenetet küldött Európának.

2024. 07. 27. 16:14
NÉMETH Zsolt; TÕKÉS László; ORBÁN Viktor
Fotó: Veres Nándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több szerbiai médiumban is kiemelt helyeken foglalkoztak a magyar miniszterelnök tusnádfürdői előadásával. A Novoszti szerb napilap egy cikkében arról írt, hogy Orbán Viktor beszédében kiemelte, az idő a békepolitika oldalán áll, és ha Európa a novemberi amerikai választásokig nem tér át a békepolitikára, akkor Donald Trump győzelme után lesz kénytelen azt megtenni. 

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) előadást tart a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2024. július 27-én. Mellette Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke (b) és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke (takarásban). (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)
Orbán Viktor miniszterelnök (k) előadást tart a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2024. július 27-én. Mellette Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke (b) és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke (takarásban). (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

Orbán Viktor békemissziójáról is írtak a szerb hírportálok

A Politika szerb napilap emlékeztetett arra, hogy az Európai Unió alapító okiratában az szerepel, hogy az unió célja a béke hirdetése. Felidézte, hogy Orbán Viktor az elmúlt hetekben békemissziója részeként Kijevbe, Moszkvába, Pekingbe és Amerikába is ellátogatott, ahol a NATO-csúcson vett részt, illetve találkozott Donald Trump elnökjelölttel

A koszovói Kosovo Online cikke is kiemelte a békepolitika fontosságát, de arról is írtak a magyar miniszterelnököt idézve, hogy Brüsszel nem szereti, ha háborúpárti politikának nevezik azt, amit tesznek, mert úgy gondolják, hogy a béke érdekében támogatják a háborút.

Borítókép: Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök előadása előtt a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn (Fotó: MTI/Veres Nándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.