Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Újabb brüsszeli támadás hazánk ellen, Orbán Balázs csattanós választ adott

Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke gúnyt űzött Magyarország „Tegyük újra naggyá Európát!” (Make Europe Great Again!) mottójából, amelyet a Tanács soros elnökségének idejére választott.

Forrás: Brussels Signal2024. 07. 05. 9:28
Orbán Balázs Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke legelőször akkor viccelődött a Magyarország soros elnökségének mottójával kapcsolatban, mikor bejelentették, és június 25-én „nem túl eredetinek” minősítette azt – közölte a Brussels Signal. 

Orbán Balázs nem hagyta szó nélkül a kritikát, és emlékeztette Jourovát az európai intézmények által korábban használt mottókra. 

Nem vagyok biztos benne, hogy az olyan korábbi szlogenek, mint az „Európa, közelebb”, az „Európa mint egy feladat” és az „Együtt. Ellenálló. Európa.” különösen kreatívak és innovatívak voltak

– írta X-fiókján.

A miniszterelnök politikai igazgatója úgy fogalmazott, Jourová megjegyzése azt mutatja, hogy „Brüsszel minden alkalmat megragad, hogy igazságtalanul bírálja Magyarországot”.
Hozzátette, hogy a jelmondat Magyarország azon törekvését tükrözi, hogy az EU versenyképességét újjáélessze, és úgy nyilatkozott, hogy most jött el a cselekvés ideje. 

Célunk egy gazdaságilag versenyképes, biztonságos és virágzó EU, egy új versenyképességi megállapodás, egy megerősített európai védelmi politika, egy következetes és érdemi bővítési politika, valamint egy gazdálkodóközpontú agrárpolitika megteremtése

– húzta alá.

Magyarország hat hónapos soros elnöksége már jóval a július 1-jei hivatalos kezdete előtt gúnyolódások és politikai támadások célpontja volt. Az Európai Parlament egyes képviselői több ízben is azzal fenyegetőztek, hogy meg kell akadályozni a magyar elnökséget, mert szerintük megkérdőjelezhető, hogy Magyarország képes-e azt hitelesen ellátni. 

Borítókép: Orbán Balázs (Forrás: Facebook) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.