„Ursula von der Leyen újraválasztása az európai népek önrendelkezési jogának elárulása lenne”

Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke keményen nekiment Ursula von der Leyennek, amiért az Európai Bizottság leköszönő elnöke ismét Magyarországot támadja.

2024. 07. 17. 5:44
Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) felszólította az osztrák szövetségi kormányt, hogy ítélje el azt a politikát, amelyet Ursula von der Leyen Magyarország ellen folytat. Von der Leyen ugyanis bojkottálni akarja a soros uniós elnökséget – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Herbert Kickl, az FPÖ elnöke szerint a kormányzó Osztrák Néppárt (ÖVP) európai parlamenti képviselőinek Ursula von der Leyen újraválasztása ellen kellene szavazniuk.

Ursula von der Leyen az uniós bürokrácia antidemokratikus távolságtartásának, mélységesen antidemokratikus önképének és az önjelölt elitnek az európai népektől való elszakadásának jelképe és negatív szimbóluma

– tette egyértelművé Kickl, aki szerint az Európai Bizottságnak eredetileg az uniós tagállamok egyik alkalmazottjának kellene lennie, nem pedig a főnöknek. Karl Nehammer kancellárnak világossá kell tennie, hogy Ursula von der Leyen újraválasztása az európai népek önrendelkezési jogának elárulása és a kontinens békéjének arculcsapása lenne. 

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság leköszönő elnöke (Fotó: AFP/John Thys)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.