Váratlan követeléssel állt elő Donald Trump

A volt elnök nem kertelt, amikor vizsgálatot kért.

2024. 07. 13. 21:33
Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump volt elnök sokadszorra felszólította Joe Biden elnököt, hogy végezzen el egy kognitív tesztet. Most azonban a közösségi oldalán már arról írt, hogy minden elnökjelöltnek így kellene tennie – függetlenül a korától.

Nem csak a republikánusok beszélnek Biden nyilvánvalóan hanyatló szellemi és fizikai állapotáról, hiszen több demokrata párti is aktívan kéri, hogy szálljon ki az elnökjelöltségből, és könyörögnek neki, hogy adja át a stafétát valaki másnak.

Három jelentős, intenzív neurológiai vizsgálaton vettem részt

– mondta válaszul nemrég Joe Biden, majd azt állította, hogy az orvosok szerint jó formában van.

 

Joe Biden vagy az orvosok hazudnak?

A jelek szerint vagy maga az amerikai elnök hazudik, vagy az őt megvizsgáló orvosok, az utóbbi hetekben ugyanis még a korábbinál is gyakrabban égette le magát és a pártját. Legutóbb a NATO-csúcson hívta fel magára a figyelmet azzal, hogy Vlagyimir Putyin „ukrán elnököt” hívta a színpadra, összekeverve ezzel az orosz elnököt Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel – sokadszorra. Rossznyelvek szerint Joe Biden nem tévedett, csak már előre tudja, mi lesz az orosz–ukrán háború vége.

Ezen a héten másik kabarét is rendezett Joe Biden, amikor Donald Trumpról mint az alelnökéről beszélt. 

A 81 esztendős amerikai elnöknek messze nem ez az első botrányt kavaró hibája. Néhány hónappal ezelőtt egy sajtótájékoztatón például arról beszélt, hogy 

az Egyesült Államoknak nem kellett volna bevonulnia Ukrajnába.

Egy másik alkalommal kétszer is összekeverte Ukrajnát Gázával, amikor egy az utóbbinak szánt segélyt jelentett be. Máskor Kínát és Oroszországot nem tudta megkülönböztetni.

És előfordult, hogy vérig sértette Brazília elnökét, Luiz Inácio Lula da Silvát, mert a színpadon kóvályogva nem fogott vele kezet.

Arról is beszámoltunk, hogy nemrég tartották az elnökjelöltek első vitáját, ahol azon túl, hogy Donald Trump lemosta a pályáról Joe Bident, a jelenlegi elnök nem mutatta jelét annak, hogy tisztában lenne azzal, hol is van.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: AFP/Giorgio Viera)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.