Vlagyimir Putyin nem tervezi, hogy felhívja Donald Trumpot – közölte a Kreml szóvivője

Az Oroszországi Föderáció nem avatkozik be az állami választásokba, és nem kívánja megítélni azok jövőbeli eredményeinek legitimitását, mondta el Peszkov.

2024. 07. 14. 12:58
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője válaszol az újságírók kérdéseire
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője válaszol az újságírók kérdéseire Fotó: Alexander NEMENOV / AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem a mi dolgunk ítélkezni. A legcsekélyebb vágyunk sincs arra, hogy beavatkozzunk. Ez egy amerikai belügy” – mondta a Kreml szóvivője újságíróknak. Hozzátette, hogy a jelenlegi információi szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök nem tervezi felhívni Trumpot.

„Oroszország mindig is elítélte, és mi is határozottan elítéljük erőszak minden megnyilvánulását a politikai küzdelem során” - mondta Peszkov. A szóvivő szerint az elnökválasztási küzdelem során világossá vált, hogy Trump élete veszélyben forog.
„Miután számos kísérlet történt arra, hogy Trumpot eltávolítsák a politikai színtérről, előbb jogi eszközök, bíróságok, az ügyészség segítségével, a jelölt politikai hiteltelenítésére és lejáratására tett kísérletekkel, minden külső megfigyelő számára nyilvánvalóvá vált, hogy az élete veszélyben van” - fogalmazott.
Peszkov azt hangoztatta, hogy Moszkva nem hiszi, hogy az elnökjelölt likvidálására tett kísérletet a jelenlegi hatóságok szervezték meg, de a történteket az a légkör idézte elő, amelyet ez a kormányzat teremtett a politikai küzdelem során. Mint mondta, a kormányzat a nemzetközi színtérről „akarva-akaratlanul átvitte munkamódszereit a belpolitikára”, ahol szintén megjelent „az erőszakos döntések stílusa”.
A szóvivő Oroszország nevében részvétét fejezi ki az elhunytak családjának, és mielőbbi felépülést kíván azoknak, akik megsebesültek a Trump elleni merényletben.

Borítókép: Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője válaszol az újságírók kérdéseire  (Fotó: AFP/Alexander Nemenov)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.