A brit miniszterelnök visszafogná Iránt

Keir Starmer brit miniszterelnök felszólította Iránt, hogy ne indítson támadást a zsidó állam ellen. Az izraeli hadsereget a napokban várható támadás miatt a legmagasabb készültségbe helyezték.

2024. 08. 13. 7:31
Keir Starmer brit miniszterelnök
Keir Starmer brit miniszterelnök (Fotó: MTI/EPA pool/Neil Hall)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most van itt az ideje a higgadtságnak és a körültekintő mérlegelésnek – mondta telefonbeszélgetésük során az új iráni elnöknek, Maszúd Pezeskiannak Keir Starmer brit miniszterelnök – számol be róla a BBC. Starmer felszólította Iránt, hogy tartózkodjon Izrael megtámadásától.

Nagy-Britannia az Egyesült Államokkal, Franciaországgal, Olaszországgal és Németországgal közösen egy nyilatkozatot is kiadott, amelyben arra szólították fel Iránt, hogy hagyjon fel az Izrael elleni támadással való fenyegetőzéssel.

Egy ilyen támadás súlyos következményekkel járna a regionális biztonságra nézve

– áll a dokumentumban.

Az izraeli hadsereget a várható támadás miatt a legmagasabb készültségbe helyezték – írja a The Times of Israel izraeli napilap. Bár a pontos időpontot sem Izrael, sem az Egyesült Államok nem tudja megjósolni, az amerikaiak erre a hétre várják Irán lépését. Erre utal az is, hogy 

az iszlám köztársaság már készültségbe helyezte rakéta- és drónegységeit.

Borítókép: Keir Starmer brit miniszterelnök (Fotó: MTI/EPA pool/Neil Hall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.