A keresztényüldöző ukrán államról posztolt Medvegyev

„A bűzlő, rothadó ukrán rezsim úgy döntött, hogy túlszárnyalja a szovjet időszak ateizmusát.”

Forrás: Medvegyev / Telegram2024. 08. 23. 8:20
Kirill orosz pátriárka és Dmitrij Medvegyev, Oroszország Biztonsági Tanácsának helyettes vezetője érkezik a második világháborúban a náci Németország felett aratott szovjet győzelem 75. évfordulója alkalmából rendezett katonai parádéra a moszkvai Vörös téren 2020. június 24-én. Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetsége, bár ateista ország volt, nem tiltotta be a vallásokat és bizonyos tanokat”

– a tőle megszokott nem túl elegáns keménységgel indít Dmitrij Medvegyev.

„A neonáci kutyák úgy döntöttek, hogy teljesen betiltják a moszkvai patriarchátus ukrán ortodox egyházát. Ezt az aljas történetet, mint tudjuk, Porosenko kezdte el. Saját ambíciói kedvéért és azért, hogy Ukrajna elnökévé válasszák, megállapodott a Nyugattal az ortodoxia megosztásáról és az eretnek PCU [ukrán ortodox egyház] létrehozásáról” – fogalmaz a volt orosz elnök.

„És van még más is. Az országot egy drogfüggő, vallási identitás nélküli, a sz…ros seggének zongorázásáról ismert lény vezeti. És itt kezdődött az ukrán ortodoxia veresége és a keresztények hitükért való üldözése, amelynek logikus következménye volt a rada augusztus 20-i döntése” – emlékeztet Medvegyev az orosz ortodoxia betiltására.

Szerinte a „civilizált Nyugat” aktívan támogatja, hogy a lehető legnagyobb kárt okozza Oroszországnak és polgárainak. 

„Ez a történelem nem megy hiába, b. Ukrajna. Az ország el fog pusztulni, mint Szodoma és Gomora, és a démonok elkerülhetetlenül elbuknak. A bosszú pedig a távoli jövőben – a következő világba való átmenet után – nem fogja őket fedezni. Ellenkezőleg, a büntetés földi, kegyetlen és fájdalmas lesz, és hamarosan eljön” – tette hozzá Telegram-bejegyzésében.

Borítókép: Kirill orosz pátriárka és Dmitrij Medvegyev, Oroszország Biztonsági Tanácsának helyettes vezetője érkezik a második világháborúban a náci Németország felett aratott szovjet győzelem 75. évfordulója alkalmából rendezett katonai parádéra a moszkvai Vörös téren 2020. június 24-én (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.