A mentők megtalálták az ötödik holttestet a Szicília partjainál elsüllyedt szuperjachtról

A Szicíliánál elsüllyedt szuperjacht roncsait átkutató mentők csütörtökön egy ötödik holttestet hoztak partra, egy személyt még mindig nem találnak, miközben a nyomozók azt próbálják kideríteni, hogyan süllyedhetett el a hajó olyan gyorsan.

Forrás: AP News2024. 08. 22. 11:25
A tűzoltók 2024. augusztus 22-én, három nappal azután, hogy a Bayesian brit lobogó alatt közlekedő luxusjacht elsüllyedt, megérkeznek a Palermo melletti Porticello kikötőbe, egy holttáskával a hajó hátulján. Ötödik holttestet találtak a búvárok, akik hat eltűnt ember után kutattak, miután egy szuperjacht elsüllyedt Szicíliánál.
A tűzoltók 2024. augusztus 22-én, három nappal azután, hogy a Bayesian brit lobogó alatt közlekedő luxusjacht elsüllyedt, megérkeznek a Palermo melletti Porticello kikötőbe, egy holttáskával a hajó hátulján. Ötödik holttestet találtak a búvárok, akik hat eltűnt ember után kutattak, miután egy szuperjacht elsüllyedt Szicíliánál. Fotó: Alberto Pizoli Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mentőcsapatok Porticello kikötőjében hozták partra az ötödik áldozat holttestét, miközben a búvárok folytatják a hatodik eltűnt személy keresését, írta az AP News.

Az 50 méter mélységben, a tengerfenéken lévő jacht hajótestének átkutatása során négy napon át nem találtak életjeleket.

A brit zászló alatt közlekedő 56 méteres Bayesian a parttól mindössze pár száz méterre horgonyzott és hétfőn kora reggel egy hirtelen jött viharban süllyedt el. A polgári védelem illetékesei elmondták, hogy szerintük a hajót a víz fölötti tornádó, egy úgynevezett waterpout süllyesztette el.

A hat eltűnt utas között volt Mike Lynch brit mágnás, 18 éves lánya és munkatársai. 

Borítókép: A tűzoltók 2024. augusztus 22-én, három nappal azután, hogy a Bayesian brit lobogó alatt közlekedő luxusjacht elsüllyedt, megérkeznek a Palermo melletti Porticello kikötőbe (Fotó: AFP/ Alberto Pizzoli)



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.