Az IDF kihozta Gázából egy október 7-én megölt katona holttestét

Az izraeli hadsereg (IDF) és a Sin Bet belbiztonsági szolgálat bejelentette, hogy kihozták szerda este a Gázai övezetből egy olyan izraeli katona holttestét, akit a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet fegyveresei tavaly október 7-i támadásukban öltek meg Izraelben és hurcoltak el.

2024. 08. 28. 21:31
Israeli army claims to free Israeli hostage from Gaza
ISRAEL - AUGUST 27: (EDITOR’S NOTE: Parts of this image have been blurred) (----EDITORIAL USE ONLY – MANDATORY CREDIT - 'ISRAEL DEFENSE FORCES (IDF) / HANDOUT' - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) Israeli forces accompany 52-year-old Qaed Farhan al-Qadi as they getting off a helicopter in Israel on August 27, 2024. The Israeli army on Tuesday claimed to have rescued an Israeli captive held in the Gaza Strip since last Oct. 7. IDF / Anadolu (Photo by IDF / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Az IDF repülőgépe Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katona családja azt kérte, hogy ne hozzák nyilvánosságra hozzátartozójuk nevét. A hadsereg a holttestet nem valamelyik titkos alagútban, hanem földbe ásva találta meg az övezet déli részén. Elföldelésének helyét a belbiztonsági szolgálat, a katonai hírszerzés és a rendőrség együttműködésével sikerült meghatározni.

Izrael továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy élve ki tudja menteni az övezetből a még élő túszokat, valamint hogy haza tudja szállítani a már meghaltakat

– jelentette ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök az akció befejezése után.

Joáv Galant védelmi miniszter az X-en dicsérte a biztonsági erőket a sikeres műveletért. 

A katona a Hamász tavaly október 7-i terrortámadásában, annak fegyveresei elleni harcban esett el. A mostani akció is azt támasztja alá, hogy mennyire elszántak vagyunk az összes izraeli túsz hazahozatalában

– írta Galant.

Szakértők számítása szerint még mindig 107 izraeli túsz van a Gázai övezetben, akiknek mintegy a fele már valószínűleg nem él.

Szerda délután bejelentették, hogy a Gázai övezetben harcban elesett egy újabb izraeli katona, egy 32 éves tartalékos, akit felesége és két gyermeke gyászol. Vele 704-re nőtt a tavaly október 7-e óta elesett izraeli katonák száma.

Borítókép: Az IDF repülőgépe (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.