Fájdalmas veszteség érte Putyint

Életének 75. évében elhunyt Alekszandr Harcsevszkij katonai pilóta-lövész és az Orosz Sólymok műrepülő csoport alapítója.

Forrás: TASZSZ2024. 08. 15. 11:32
Vlagyimir Putyin orosz elnök
Vlagyimir Putyin orosz elnök Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Artamonov, a lipecki terület kormányzója Harcsevszkijt „legendának nevezte, aki egész életét a határokon belül élte le” – írta meg a TASZSZ orosz hírügynökség.

Harcsevszkij volt Putyin „partnere” a híres 2000-es csecsenföldi repülés során egy harci repülőgép kormányánál, és megtanította az orosz elnököt egy repülő figurára is. Az ügyvezető államfő másodpilótaként repült egy Szu–27-es gépen, és egy ideig egyedül vezette a vadászgépet – áll a visszaemlékezésben. 

Putyin felidézte, hogy azon a repülésen Harcsevszkij azt javasolta neki, hogy „tegye a repülőgépet a szárnyára”, majd hagyta, hogy megcsináljon egy műrepülő figurát. Putyin elismerte, hogy abban a pillanatban elfogta az öröm érzése.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.