Háromszor lesz Trump–Harris-vita

Donald Trump három televíziós elnökjelölti vitára készül Kamala Harrisszel, amiről három médiummal zajlanak egyeztetések, és született csaknem végleges megállapodás. Ezt maga a republikánus elnökjelölt jelentette be Floridában csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján.

2024. 08. 08. 21:35
Kamala Harris demokrata elnökjelölt Donald Trump republikánus jelölttel fog megmérkőzni (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump tájékoztatása szerint megállapodtak három országos televíziócsatornával a viták időpontjáról. Eszerint a Fox News hírtelevízió szeptember 4-én, az NBC televízió szeptember 10-én, míg az ABC televízió szeptember 25-én lenne a vita házigazdája.

A volt elnök megfogalmazása szerint a médiumok vezetősége megerősítette a viták időpontját, néhány kisebb részlet szorul még tisztázásra a helyszínnel és a közönség jelenlétével kapcsolatban.

Donald Trump egyben reményét fejezte ki, hogy a Demokrata Párt kampánytörzse beleegyezik majd a kitűzött dátumokba, és hozzátette: fontosnak tartja a vitát demokrata párti ellenfelével, aminek tekint elébe.

Joe Biden visszalépésével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az elnöktől elvették a lehetőséget, és előválasztás nélkül azt másnak adták át. A Joe Biden-vezette kormányzat tevékenységét ugyanakkor a józan ész nélküliség kultúrájának nevezte.

Donald Trump egy kérdésre válaszolva megjegyezte, hogy valóban nem túl magas a népszerűsége az afroamerikai nők körében, de a közvélemény-kutatások szerint az afroamerikai férfiak, a fehér férfiak, valamint a zsidó választók és a spanyol ajkú lakosság körében kimagasló a támogatottsága.

Az Egyesült Államok és Kína közötti kapcsolatokról elmondta, hogy jó viszonyra törekszik Hszi Csin-ping kínai elnökkel, akivel azt követően romlott meg a viszonya, hogy elnökként Kínát tette felelőssé a koronavírus-világjárvány kirobbanásáért. A jövővel kapcsolatban azt ígérte, hogy elnökké választása esetén kölcsönös előnyökön alapuló viszonyra törekszik majd Kínával, de hangsúlyozta, hogy Peking nem használhatja ki az Egyesült Államokat.

Borítókép: Kamala Harris demokrata elnökjelölt Donald Trump republikánus jelölttel fog megmérkőzni (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.