Horror: biztonsági kamera rögzítette, ahogy a vihar elnyeli a szuperjachtot

Valószínűleg meghalt a brit Bill Gatesként ismert technológiai milliárdos, Mike Lynch, miután szuperjachtját egy tornádó elsüllyesztette Szicília partjai közelében, ahogy arról tegnap beszámoltunk. Most megjelent egy videó, amin az látható, ahogy a vihar elnyeli a jachtot.

2024. 08. 21. 6:47
Az olasz parti őrség mentőhajója a Palermo melletti Porticellóban 2024. augusztus 20-án, egy nappal azután, hogy a brit zászló alatt hajózó Bayesian luxusjacht elsüllyedt. Speciális búvárok újabb keresést indítottak hat ember, köztük Mike Lynch brit technológiai mágnás és a Morgan Stanley International elnöke után, akiket azóta keresnek, hogy jachtjuk felborult az olaszországi Szicília szigeténél.
Az olasz parti őrség mentőhajója a Palermo melletti Porticellóban 2024. augusztus 20-án, egy nappal azután, hogy a brit zászló alatt hajózó Bayesian luxusjacht elsüllyedt. Speciális búvárok újabb keresést indítottak hat ember, köztük Mike Lynch brit technológiai mágnás és a Morgan Stanley International elnöke után, akiket azóta keresnek, hogy jachtjuk felborult az olaszországi Szicília szigeténél. Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayesian nevű hajó fedélzetén huszonketten tartózkodtak, amikor kikötött Porticellóban, egy Palermo közelében található halászfaluban. A társaság állítólag a Lynch ellen folyó csalási perben hozott felmentő ítéletet ünnepelte.

Szemtanúk szerint a Bayesian horgonya le volt eresztve, amikor a vihar lecsapott, aminek következtében az árbóc eltört, a hajó elvesztette egyensúlyát és elsüllyedt.

A Mandiner.hu a The Sunra hivatkozva megírta, hogy a felvételt készítő férfi a Giornale di Sicilia napilapnak elmondta, hogy otthonában mintegy húsz kültéri kamera üzemelt, de csak ez az egy maradt épségben a pusztító vihar után. A hajó 4.35-kor adott le egy vészjelzést, majd néhány másodperccel később már el is nyelték a hullámok.

Borítókép: Az olasz parti őrség mentőhajója a Palermo melletti Porticellóban 2024. augusztus 20-án, egy nappal azután, hogy a brit zászló alatt hajózó Bayesian luxusjacht elsüllyedt. Speciális búvárok újabb keresést indítottak hat ember, köztük Mike Lynch brit technológiai mágnás és a Morgan Stanley International elnöke után, akiket azóta keresnek, hogy jachtjuk felborult az olaszországi Szicília szigeténél (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.